Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 YKS tercihleri: İşte 2 ve 4 yıllık lisans ve ön lisans bölümlerin taban puanları

YKS 25 Tem 2024 0
2024 YKS tercihleri: İşte 2 ve 4 yıllık lisans ve ön lisans bölümlerin taban puanları

Tablo 3: 2 yıllık ön lisans bölümleri taban puanları.

YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı ve tercihler alınmaya başlandı. YKS tercihlerinin başlamasından sonra adaylar, nasıl tercihlerini yapabileceklerini, hangi ön lisans bölümlerinin açıldığını araştırmaya başladı. Tablo 3 altında yayınlanan 2 yıllık bölümlerin detayları yazımızda.

2 yıllık bölümlerle ilgili yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2024-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir"

Tablo 3

Burada istediğiniz bölümlere bakabileceksiniz. YÖK Atlas üzerinden aşağıdaki gibi taban puanlara ve sıralamalara bakabileceksiniz.

Tablo 4

2024-AYT/YDT’de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında
gösterebileceklerdir. 

Tercihler nasıl yapılacak?

YKS tercihleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınıyor. Adayların bu adres üzerinden tercihlerini yapması gerekmektedir. Kadın erkek ilana başvuracak diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET

;