Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

18-30 yaş arası gençlere bedava konaklamalı tatil: GSB Seyahatsever başvuru şartları ve tarihi açıklandı 2024

Yaşam 1 Tem 2024 0
18-30 yaş arası gençlere bedava konaklamalı tatil: GSB Seyahatsever başvuru şartları ve tarihi açıklandı 2024

Tatil yapmak isteyen gençlere bedava konaklamalı tatil imkanı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı geçen sene hayata geçen seyahatsever uygulamasını bu sene de hayata geçireceğini açıkladı. Açılacak seyahatsever uygulaması ile birlikte gençler, bedava konaklamalı şekilde tatillerini yapabilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gençlik Kampları ve Gençlik Yaz Okulları’nın ardından, merakla beklenen müjdeyi de kamuoyu ile paylaştı.

Müzekart GNS ve Seyahatsever projelerinin başladığı dönemlerde gençlerin yoğun ilgisini topladığını söyleyen Bakan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Gençlerimiz, bu projelerle 2 yıldır ülkemizin dört bir yanını özgürce geziyor, tanıyor, keşfediyor. İnanılmaz bir ilgi ve memnuniyet var ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu yıl da heyecanla bu haberi beklediklerini biliyoruz. Onları daha fazla bekletmeden müjdeyi veriyoruz. 19-25 yaş arası gençlerimize Türkiye’de bulunan müze ve ören yerlerini ücretsiz gezip görme ve keşfetme olanağı sağlayan Müzekart GNS 1 Temmuz’da, GSB yurtlarında yaz döneminde 18-30 yaş arası gençler için ücretsiz konaklama imkanı sunan Seyahatsever projemiz ise 8 Temmuz itibariyle başlıyor"

Müzekart GNS başvurusu nasıl yapılır?

Müzekart GNS'den faydalanmak isteyenlerin www.muzekartgns.com sitesi üzerinden başvurusunu yapabileceğini söyleyen Bakan, 30 Eylül'e kadar müze ve örenyerlerinin bedava gezilebileceğini söyledi.

Seyahatsever programı başvuru şartları açıklandı 2024

Genöçlere bedava konaklamalı tatil imkanı sunan Seyahatsever adlı uygulama hakkında konuşan Bakan Bak, şunları söyledi:

“Gençler arasında çok popüler olan ve talep gören Seyahatsever projemizde Bakanlığımız bünyesinde Türkiye’nin 81 ilinde bulunan yurtların kapılarını milyonlarca gencimize açıyor; yaz döneminde de onlara ikinci bir yuva oluyoruz. Bu kapsamda, deprem bölgesi hariç illerimizde 1 kız ve 1 erkek yurdumuzu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis ettik. Projeden faydalanmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençlerimiz, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezimizi en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler. Projemiz 8 Temmuz’dan 25 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek"

Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

;