Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

14 günlük maaş farkları ne kadar, ne zaman hesaplara yatacak?

14 günlük maaş farkları ne kadar, ne zaman hesaplara yatacak?

Memurlara ne kadar maaş farkı yatacak? Ne zaman yatacak?

Kamu personellerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada finans7, memurlara ne kadarlık maaş farkı yatacağına dair detaylara yer verdi. Peki kamu personelleri Temmuz ayında ne kadar maaş farkı alacak? Maaş farkı nedir?

Maaş farkı ne demek?

Bilindiği üzere memurlara maaşlar peşin verilir. Her ayın 15'inde ödenen maaş, bir sonraki ayın maaşı oluyor. Devlet, önce maaş verir sonra çalıştırır. 15 Haziran tarihinde hesaplara yatan maaş 15 Haziran ile 14 Temmuz arasındaki maaştır.

Memurlara Temmuz zammı ise 1 Temmuz tarihi itibarıyla geçerli oluyor. 1-14 Temmuz arasındaki maaş ise zamsız yatmış oluyor. 3 Temmuz'da maaş zammı belli olduktan sonra memurlara ne kadar maaş farkı verileceği de belli oluyor.

14 günlük maaş farkı hesaplama

Ocak 2024 zammı ile birlikte 33 bin lira maaş alan bir memur üzerinden hesaplama yapalım. Bu memurun Temmuz 2024 zamlı maaşı 39 bin 372 lira.olacak. Yani memurun 1-14 Temmuz arası alması gereken maaş 18 bin 373 lira oluyor.

Ancak 15 Haziran'da yatan maaşa göre hesaplama yaptığımızda memura 1-14 Temmuz için 15 bin 400 lira ödeme yapılmış.

Yani bu memura 3 bin liraya yakın bir maaş farkı ödemesi yapılacak.

14 günlük maaş farkları ne zaman yatacak?

14 günlük maaş farklarının 19 Temmuz'a kadar hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödeme tarihi belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

;