Vücutlar arasındaki bağırsak anatomisinde önemli farklılıkların keşfedilmiş olduğu çalışmada, kadınların erkeklerden "önemli ölçüde daha uzun ince bağırsaklara" sahip olduğu sonucuna varılmış oldu.

Bağırsaklarımızı oluşturan yapıların, besin emilimi için tartışmasız en hayati organlar olduğu dile getiriliyor.

45 insan kadavrası üzerinde yapılan ve PeerJ'de yayımlanan yeni bir çalışmada vücutlar arasındaki bağırsak anatomisinde önemli farklılıklar keşfedildi.

Yapılan Çalışmada, kadınların "erkeklerden önemli ölçüde daha uzun ince bağırsaklara" sahip olduğu sonucuna varıldı.

Araştırmacılar, küçük bir örnekleme dayalı olsa da bu keşfin, hamilelik ve emzirmenin yol açtığı enerji taleplerinin, daha çok lipit emme evrimine neden olduğu hipotezini destekleyebileceği iddiasında.

KADINLARIN İNCE BAĞIRSAKLARI ERKEKLERDEN DAHA UZUN

Cinsiyetler arasında "gizli çeşitlilik" belirtileri aramak için, 21 kadın ve 24 erkek olmak üzere toplam 45 kadavradan oluşan bir gruptan veri topladı. Sonuçlar karşılaştırıldığında, belirli organların boyutlarında önemli farklılıklar olduğu ortaya çıktı.

Kadavraların bağırsak uzunlukları arasında önemli farklılıklar vardı.

Ortalama olarak, erkeklerin ince bağırsakları 4 metrenin biraz üzerindeyken, kadınlarınki erkeklerden 30 santimetre daha uzundu.

BU FARK NEDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR?

Bu farklılığın hamilelik ve emzirme ile bağlantılı olabileceği tahmin ediliyor. Bu süreçlerin her ikisi de muazzam miktarda enerji gerektiriyor.

Bu nedenle kadınların daha uzun ince bağırsaklara sahip olmalarının, mümkün olduğunca çok yağ ve besin almalarına yardımcı olabileceği söyleniyor.