Zam isteyen Eti Krom işçilerine patrondan skandal cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zam isteyen Eti Krom işçilerine patrondan skandal cevap

Zam isteyen işçilerle bir araya gelen Eti Krom müdürü, işçilere yönelik skandal ifadeler kullandı.

İş Dünyası 12 Tem 2024 0
Zam isteyen Eti Krom işçilerine patrondan skandal cevap

Eti Krom Maden'in sahibinden zam isteyen işçiye tepki çeken sözler.

Kendilerine verilen zam ve iyileştirme sözlerinin tutulmadığını söyleyen Eti Krom Maden İşçileri iş bırakmıştı. Bugün Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım ile görüşen işçiler, işveren tarafının taleplerini karşılamadığını söylerken sert cevap aldılar.

İşçi kesimini temsil eden Erdem Güldemir'e yöelik sert açıklamalar yapan Yıldırım, "Ben bu adamı istemiyorum. Örgütlü bunlar. Provake yapıyor. Belediye asgari ücret veriyor. Sen asgari ücretle çalışmıyorsun. Üzerinde alıyorsun. Elazığ Belediyesi alıyorsa Elazığ Belediyesi’ne git orada çalış. Bizim kurallarımız böyle, bizim kurallarımızla çalışıyorduk. Bugün neden eylem yapılıyor? Sebebi ne? Politikalar. Kardeşim bana karşı bir cevap verme. Ya ben bugün kapatacağım ya da çalışmaya devam edeceksiniz. Ben sizin şartlarınızla çalışmıyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, işçilerin eylemi nedeniyle işverenin zarara uğradığını söyledi ve Alacakaya Belediye Başkanına tepki göstererek, "Sen düne kadar Eti Krom şartlarıyla çalışıyordun. Bu gün niye çalışmıyorsun? İnsan kaynakları departmanı, buradaki arkadaşların hepsinin haklarını, ihbarlarını öde, gelmediği günlerle ilgili cezayı öde. Zaten iş yapılmıyor. Eylem var. Belediye Başkanı oranın patronu. Gelsin buranın ekonomisini kaldırsın Belediye Başkanı" dedi.

"Belediye başkanı zaten gelmemiş olsaydı 3 gün önce başlayacaktı. Yani arabuluculuk yaptı. Belediye Başkanı Cuma günü gelmemiş olsaydı bu iş o gün duracaktı" ifadelerine cevap veren Yıldırım, şu cevabı verdi:

"Sen beğenmiyorsan gidebilirsin. Ben bu şartlarda çalışmıyorum dersin, kaç yıllık haklarını öder, anlaşır gidersin. İstifasını vermek isteyen bugün verir, haklarını veririz. Eylem istemiyorum, örgütlenme istemiyorum. Belediye Başkanı gelip benim KEF bölgemde politika yapamaz. Eylem yapmak isteyenler çıksın, çalışmak isteyenler kalsın"

Bu sözlerden sonra sinirlenen işçiler salonu boşalttı ve haklarını alana kadar greve devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç