Yusuf Tekin: Gelecek sene de öğretmen ataması olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yusuf Tekin: Gelecek sene de öğretmen ataması olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son dakika açıklamasında gelecek sene de öğretmen ataması olacağını söyledi.

Yusuf Tekin: Gelecek sene de öğretmen ataması olacak

Yusuf Tekin'den yeni öğretmen ataması açıklaması.

Milli Eğitim akanı Yusuf Tekin yaptığı yeni açıklamada CHP'in Milli Eğitimden sorumlu Gölge Bakanı hakkında değerlendirmede bulundu. Bakan Tekin açıklamasında gelecek sene yapılacak öğretmen atamasına da değindi.

Bilindiği üzere son seçimlerden sonra CHP, tüm bakanlıkların gölge bakanını oluşturdu ve belirlenen isimler, söz konusu bakanlığa ilişkin verileri, haberleri, gelişmeleri ile yapılacakları takip ediyordu. Bu durum Milli Eğitim Bakanı'na soruldu.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Bakan Tekin, CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı, “milli eğitim gölge bakanı” Suat Özçağdaş’ın başlattığı 24 saatlik basın açıklaması eylemine değindi ve hangi partiden olursa olsun herkese randevu vereceğini, herkesle görüşeceğini söyledi.

Ancak gölge bakan olarak adlandırılan bir kişi olunca kendisinin olmadığını söyleyen Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Bu gölge bakan kavramının bir vesayete dönüşme eğiliminden dolayı rahatsızım. Böyle bir ünvanla randevu isteyen kişilere randevu vermem. Benim için CHP milletvekili olması yeterli. O kavram CHP’nin kendi iç hesaplaşması içinde üretilen bir kavram. Örnekleri var daha önce. ‘Müstakil grup’ diye bir kavram var. O ünvan herhangi bir kişiye randevu vermemi gerektirmez. Hangi siyasi partinin temsilcisi randevu isterse veririm ama beni kendi partisi için iktidar mücadelesinde kullandıkları enstrümanların bir parçası haline dönüştürmek istedikleri zaman, o işte yokum"

Gelecek sene de öğretmen ataması yapılacak

Bakan Tekin Milli Eğitim Akademisi aracılığıyla atamaların gelecek sene sonunda yapılacağını söyledi ve, "Her yıl öğretmen ataması yapılıyor. Önümüzdeki yıl da yapılacak. Akademi kurumsallaşmadığı için mevcut sistemle atama yapıyoruz. Akademi bir sonraki öğretmen atama takviminde ancak devreye girebilir ama bunlar Hazine Maliye Bakanlığı’yla beraber vereceğimiz kararlar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 33 Gün Önce
Engelli ataması ne zaman olacak 🤔
Ziyaretçi 39 Gün Önce
geçen sene ataması gerçekleşip halen işsiz yerleşemeyen ögretmenlerimize ne oldu sahi🙄
Ziyaretçi 3 Ay Önce
PDR alın çünkü halkın psikolojik durumu iyi değil