Yüksek atama bekleyenlere üzücü haber: 2025'te az sayıda öğretmen ataması yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüksek atama bekleyenlere üzücü haber: 2025'te az sayıda öğretmen ataması yapılacak

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son dakika açıklamasında öğretmen eksiği olmadığını söyledi.

Yüksek atama bekleyenlere üzücü haber: 2025'te az sayıda öğretmen ataması yapılacak

Yusuf Tekin açıkladı: Öğretmen eksiği yok.

Muhalefetin Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmen atama müjdesi sözünü hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de kaç öğretmen eksiği var sorusuna da yanıt verdi ve 100 bin atama yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Öğretmenlerin ilçe emri talep ettiğini söyleyen Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"İlçe emri demek, öğretmenin ihtiyaç olup olmadığına bakılmaksızın kişisel mazeretlere göre görevlendirilmek anlamına geliyor. Aile birliği elbette çok önemli ancak kimi zaman istenen yerlerde öğretmene ihtiyaç olmadığı için bunu gerçekleştirmek mümkün değil"

10 bin atama mümkün değil

Geçtiğimiz sene Türkiye genelinde 60 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Bakan Tekin, norm fazlası öğretmen olduğunu ve bu durum nedeniyle ciddi bir dengesizlik olduğunu söyledi. Türkiye geneli 60 bin eksik olduğunu, 104 bin norm fazlası öğretmen olduğunu söyleyen Bakan Tekin, "Bu öğretmenler zaten norm fazlası olduğu için, muhalefetin 100. yılda 100 bin öğretmen atama çağrısını yerine getirmek fiilen imkansız hale geliyor. Nereye atayacağız bu öğretmenleri?" dedi.

Öğretmen eksiği yok mu?

Bakan 104 bin norm fazlası olduğunu, 60 bin eksik olduğunu söyledi. 60 binin dağıtılması durumunda bile 44 bin öğretmen fazlası olduğu bildirildi. Bu açıklamaya göre baktığımızda yeni yılda atamanın yine düşük miktarlarda olacağı görülüyor. Sizce kaç atama olması gerekiyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç