YÖK açıkladı: 2024 YKS tercih kılavuzu hazır, kontenjanlar belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YÖK açıkladı: 2024 YKS tercih kılavuzu hazır, kontenjanlar belli oldu

YÖK bir açıklama yaptı ve üniversite tercih kılavuzunun hazırlandığını söyledi. Kontenjanlar geçen seneye göre değişmedi.

YKS 11 Tem 2024 0
YÖK açıkladı: 2024 YKS tercih kılavuzu hazır, kontenjanlar belli oldu

YKS tercihleri öncesi büyük değişiklik: Ama kontenjanlar değişmedi.

2024 YKS sonuçlarına kısa süre kaldı. Sınav sonuçlarına kısa süre kala adayları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında üniversitelerde ikinci öğretim programlarının kaldırıldığına yer verildi.

İkinci öğretim programlarının yerine yeni bir sistem geldiği açıklanırken YÖK, kontenjanların geçen seneye göre korunduğunu, YKS tercih kılavuzunun hazır olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı Özvar'ın açıklaması şu şekilde:

"Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir. Önümüzdeki dönemden itibaren tüm devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına kontenjan tanımlanmadı. Programlar dönüştürülürken devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam kontenjan korundu. Kapatılan programların kontenjanları açılan istihdam odaklı yeni programlara tanınarak bir milyonu aşkın kontenjanın tamamı muhafaza edildi. Sonuç olarak geçen yıla göre toplam kontenjan sayısında herhangi bir düşüş olmadı. Vakıf üniversitelerimizin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını bekliyoruz"

Bu açıklamaya göre baktığımızda üniversitelerdeki ikinci öğretimlerin kapatıldığı, bunların yerine geleceğin meslekleri üniversitleere gleecek ve kontenjanlar buraya aktarılacak.

YKS tercihleri ne zaman? Kılavuz hazırlandı

2024 YKS tercih kılavuzunun hazırlandığı açıklandı. YÖK tarafından hazırlanan tercih kılavuzu, 17 Temmuz'da ÖSYM'nin YKS sonuçlarını açıklaması sonrası yayınlanacak ve Temmuz sonunda tercihlerin başlaması bekleniyor. Tercih sürecinden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç