YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte üniversite yerleştirme sonuçları için beklenen tarih 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte üniversite yerleştirme sonuçları için beklenen tarih 2024

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih sonuçlarına nasıl giderim? Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

YKS 25 Tem 2024 0
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte üniversite yerleştirme sonuçları için beklenen tarih 2024

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav Sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih günü geldi ve tercih takvimi netleşti. 25 Temmuz tarihinde başlayacak tercihler 2 Ağustos 2024 tarihine kadar alınacak ve adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerini yapabilecek. Tercihlerini tamamlayan öğrenciler ise tercih sonuçlarını beklemeye başlayacak. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Üniversite yerleştirme sonuçları sonrası kayıtlar ne zaman? İşte son dakika bilgileri.

ÖSYM Başkanlığınca yayınlanan açıklamada 2024 yılı YKS sonuçlarının açıklanması, tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacağına yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversiteler başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgeler ve tarihe göre işlem yapacaklardır"

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024

Bu açıklamaya göre baktığımızda üniversite tercihleri 2 Ağustos Cuma sona eriyor. Üniversite kayıtları ise 19 Ağustos'ta başlıyor. Takvime baktığımızda sonuçların 12 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. Tercih sonuçlarından bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç