Yeşil pasaportun kapsamı genişlemeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeşil pasaportun kapsamı genişlemeyecek

15 meslek ile ilgili son dakika haberi: Bakan Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişlemeyeceğini söyledi.

Haberler 27 Ağu 2024 0
Yeşil pasaportun kapsamı genişlemeyecek

Muhtar, eczacı, gazeteci, bekçilere kötü haber: Yeşil pasaport'un kapsamı genişlemeyecek.

Son günlerin gündem konuus yeşil pasaporttu. Birçok meslek grubu, kendilerine yeşil pasaport verilmesini talep etti ve bu konuyu meclise taşıdı. Yeşil pasaport taleplerini meclise ileten meslekler ise şu şekilde açıklanmıştı:

-Bekçiler

-Muhtarlar

-TIR şoförleri

-Serbest muhasebeciler

-Özel sektördeki doktorlar

-Tüm hakim-savcılar

-Engelli memurlar

-Gardiyanlar

-Gazeteciler

-Eczacılar

-Tiyatro sanatçıları

-Tüm öğretim üyeleri

-Milletvekili danışmanları

-Sendika yöneticileri

-Belde belediye başkanları

Ticaret Bakanı: Öyle bir şey yok

Ticaret Bakanı Ömer Bolat bu iddialara cevap verdi ve yeşil pasarpotun kapsamının genişletilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde artan vize sıkıntıları iş dünyasını zor durumda bırakıyor, bu konuda iş insanlarına öncelik verilmesini istiyoruz"

Açıklamasının devamında vize sorununna değinen Bakan Bolat, ""Dosyamızda, kredi kartı harcamalarına getirilen kısıtlardan kurumsal kredi kartlarının muaf tutulması, ihracat bedellerinin yüzde 30'unun TCMB'ye satış zorunluluğunun esnetilmesi, vize sorunu, yeşil pasaport alımının kolaylaştırılması, fuar ve pazar araştırması desteklerinin artırılması, berber-kuaför ve güzellik salonlarının çalışma gün ve saatleri, fiyat etiketlerine yönelik sorunlar, AVM'lerin haksız rekabete sebep olduğu gibi başlıkların olduğu 23 başlıkta sorun ve çözüm önerimiz yer alıyor. Artık yavaşlamanın daha ciddi sorunlara dönüşmemesi için son kavşaktayız. Yakın zamanda bu gidişatta değişiklik yapacak önlemler alınmazsa çok daha ciddi yan etkiler görmeye başlayacağız" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç