Vedat Işıkhan: Özel sektör 81 şehirde 270 bin 761 işçi alımı yapıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vedat Işıkhan: Özel sektör 81 şehirde 270 bin 761 işçi alımı yapıyor

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında 81 ilde 270 bin işçi alımı yapıldığına yer verildi.

Vedat Işıkhan: Özel sektör 81 şehirde 270 bin 761 işçi alımı yapıyor

Vedat Işıkhan, 81 şehre 270 bin 761 işçi alımı yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında yeni personel alımı yapıldığını söyledi ve alımların 81 ilde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Özel sektör bünyesine yapılan personel alımlarına baktığımızda toplamda 17 sektörle iletişime geçildiği ve iletişime geçilen bu 17 bin 181 işletmenin dev personel alımı yaptığı bildirildi.

"İşverenlerin ve iş arayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını analiz ederek etkin çözümler üretiyoruz" diyerek açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, özel sektörün 81 ilde 270 bin işçi alımı yaptığını şu ifadelerle duyurdu:

"En fazla işçi talep eden sektörleri ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2024 yılı ikinci çeyrek sonuç raporunu yayımladık.

1 ve üzeri çalışanı bulunan 17 bin 181 işletmeyle iletişime geçerek 270 bin 761 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik. 

Açık işleri inceleyerek kendilerine uygun işe başvurmak isteyen vatandaşlarımızı http://esube.iskur.gov.tr’ye bekliyoruz"

En fazla personel alımı yapılan kadrolar hangileri?

Bakan Işıkhan en fazla personel alımının konaklama ve yiye4cek içecek hizmeti faaliyetleri, imalat ve kültür sanat eğlence sektörlerinde yapıldığını söyledi.

En fazla açık iş olan kadrolara şu şekilde yer verildi:

Makineci (Dikiş)

Konfeksiyon işçisi

Garson

Temizlik görevlisi

Satış danışmanı

Depo işçisi

Gazaltı kaynakçısı

Beden işçisi

Ön muhasebeci

Metal işleri seri üretim tezgah işçisi.

Başvuru nasıl yapılıyor?

Personel alımı başvurusu İŞKUR esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınıyor. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki videoda belirtilen adımları takip ederek müracaatını yapması gerekmektedir.

Kadın erkek ilana başvuracaklarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Dogru diyosun valla hayat bu pahali iken ozel sektorlerin en yuksek 20 bin tl verip onunla yaşayabilmeyi oğretmeleri sizde haklisiniz valla
Ziyaretçi 2 Ay Önce
memur maaşını işçi maaşının 3 katı yaparsanız,ve işçiyide 12 saat değil 14-15 saat çalıştırıp adam gibi maaş ve sosyal zaman vermezseniz kimse çalışmaz...
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Erzurum için alım yok
Ziyaretçi 2 Ay Önce
memur alıyormuş gibi konuşmuş özel sektore eleman buluyor asgari ücretle bunların topunu ülkeden surecen
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Neden yok acaba özel sektörün çivisi çıkmış ya emeğimizin karşılığını alamıyoruz yada yasaklı fazla çalışma saatlerinden eve gidemiyoruz