Uzun süredir sigara içenlere kötü haber: Boğazda kıllanma başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzun süredir sigara içenlere kötü haber: Boğazda kıllanma başlıyor

Uzun süredir sigara içen bir kişi hastaneye başvurduğunda şok oldu. Gelen bilgilere göre bu kişinin boğazında kıllanma başladı.

Sağlık 4 Tem 2024 0
Uzun süredir sigara içenlere kötü haber: Boğazda kıllanma başlıyor

Sigara içenlere şok: Boğazında kıl çıktı.

Uzun süredir sigara içen 52 yaşındaki Avusturyalı bir kişi, ses kısıklığı ve nefes alama, nefes almada zorluk ile öksürük şikayetleri sonraıs hastaneye gitti. Doktorlar yaptığı incelemede sigara nedeniyle bu kişinin boğazında kıllanma başladığını tespit etti.

Sigara içmenin sağlık üzerinde çok ciddi sorunları var. Kansere kadar götüren ve her sene ülkemizde 85 bin kişinin ölümüne neden olan sigara, artık boğazda kıllanma da yapmaya başladı.

American Journal of Case Reports’un son dakika olarak aktardığı habere göre 52 yaşındaki bir kişinin hayatı sigara yüzünden mahvoldu.

17 yıldır günde 1 paket sigara içtiğini söyleyen bu kişi, hastaneye başvuru yaptı. Ses kısıklığı, nefes almada güçlük ve öksürük nedeniyle hastaneye başvurdu.

Hasta burada hemen tedavi altına alındı ve boğazında kıllanma olduğu tespit edildi. Gelen bilgilere göre bu kişinin boğazındaki kılların bakterilerle kaplı olduğu tespit edildi.

Antibiyotik tedavisine başlandı.

Sonunda bu kişi sigarayı bıraktı. Uzmanlar ise riskli bir operasyona imza attı ve kılların köklerini lazer yardımı ile yaktı. Sorun çözülmüş oldu. Bu işlem sonrası kılların tekrar gelişmediği tespit edildi.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Çiğdem Kalaycık Ertugay, olay ile ilgili Hürriyet Gazetesi'ne bir değerlendirmede bulundu ve "Kıl folikülü oluşumu ve saç büyümesinde, eş zamanlı olarak çeşitli moleküler yollar rol oynar. Bu oluşum yollarından bazıları kronik sigara maruziyeti sonrası solunum epitelinde (Solunum sisteminde bulunan özel bir doku) bölgesel olarak artış gösterebiliyor. Bu nedenle sigara solunum yolunda iltihabı tetikleyebildiği gibi hücrelerin kıl foliküllerine dönüşmesine de neden olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç