Uzman İsim Kredi Kartı Limitlerini Düşürenleri Uyardı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman İsim Kredi Kartı Limitlerini Düşürenleri Uyardı!

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, kredi kartı limitlerini düşüren vatandaşları konuyla ilgili uyardı. İşte haberin detayları...

Kredi 20 Ekim 2024 0
Uzman İsim Kredi Kartı Limitlerini Düşürenleri Uyardı!

Ekonomist Muhammet Bayram uyardı: Şu anda artıramayacaklar.

Geçtiğimiz günlerde meclise verilen kanun teklifinde savunma sanayii fonu için, 100 bin TL ve üstü kredi kartı limiti olan vatandaşlardan 750 TL alınması planlanıyordu. Fakat bu düzenleme birçok vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Tepki gösteren vatandaşlar, kredi kartı limitlerini 100 bin TL'nin altına düşürdüler. 

Ak Parti tarafından yapılan açıklamada, bu vergi teklifinin 2025 yılına ertelendiği açıklandı. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler şunları söyledi:

"Ertelendi diyebiliriz. Detaylı inceleme yapacağız. İhtiyaç duyulacak diğer kalemleri de daha detaylı inceleyerek varsa bu konuda değiştirilecek ya da geri çekilecek hususları bütçeden sonraki dönemde tekrar değerlendireceğiz."

Kredi Kartı Limitleri Ne Olacak?

Konuyla ilgili Milliyet'e konuşan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, kart sahiplerinin bir süre kart limitlerini yeniden artıramayacağını söyledi. Uygulanan sıkı para politikasını hatırlatan Bayram, "Savunma sanayii fonuyla birlikte bazı vatandaşlarımız limitlerini 100.000 TL’nin altına düşürerek 750 TL ödememek için işlem yaptılar. Eski limitler üzerinden düzenleme bir yana limitlerini revize etmek isteyenler için bazı sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bankalar gelir beyanıyla birlikte kredi kartı limitlerini tekrar revize ediyorlar. Maalesef birçok kişi tekrar limitlerini artırmak istediğinde şu anda artıramayacaklar" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç