Tüvtürk, vatandaşlardan aldığı kredi kartı komisyonlarını iade edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüvtürk, vatandaşlardan aldığı kredi kartı komisyonlarını iade edecek

Tüvtürk'ün vatandaşlardan aldığı ek komisyon için son dakika açıklaması geldi. Paralar vatandaşlara iade edilecek.

Ekonomi 29 Eylül 2024 0
Tüvtürk, vatandaşlardan aldığı kredi kartı komisyonlarını iade edecek

Tüvtürk'e kötü, vatandaşa iyi haber.

Son dönemlerde araç muayene istasyonlarına giden vatandaşlar bir karışıklık ile karşı karşıya geliyor.

Her sene yeniden değerleme oranına göre zamlanan ve normalde daha ucuz olması gerekirken ciddi rakamlara yapılan araç muayenesinde Tüvtürk, sanki hiç kar etmiyormuş gibi kredi kartı ile ödeme yapanlardan ek ödeme alıyor.

Bilindiği üzere pos cihazı kullanan işletmelerden para kesiliyor. Genellikle yüzde 3 civarında olan, ancak şimdi daha yüksek olan pos ücreti normalde işveren tarafından masraflara dahil ediliyor. Ancak Tüvtürk, ödenen bu ücreti de müşterilerden alıyor.

Her seferinde de bunun yapılmadığını iddia ederek haberleri yalanlıyor. Ancak paylaşılan fişler, dekontlar ve Tüketici Hakem Heyetinden gelen haberler, Tüvtürk'ün para aldığını ayan beyan gösteriyor.

Giresunlu bir vatandaş, Tüvtürk'ün haksız, herhangi bir yasal dayanağı olmadan tüketicilerden aldığı 88.71 TL'lik ücreti Tüketici Hakem Heyetine şikayet etti. Şikayette vatandaş haklı bulundu ve mahkeme, Tüvtürk'ün bu parayı vatandaşa iade etmesi yönünde karar verdi.

İşte verilen karar:

Daha önce verenler ne olacak?

Daha önce bu şekilde ücret veren vatandaşlar, Tüketici Hakem Heyetine dekontu ile başvuru yaparak bu ücretin iade edilmesini sağlayabilecek. Ödeme, yasal faizi ile vatandaşlara iade edilecek.

Tüketici Hakem Heyetine başvurular e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvurular genellikle 1-2 ay içinde karara bağlanıyor.

Peki Tüvtürk sizden bu şekilde para aldı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç