Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım geliyor: Cevdet Yılmaz hangi sektörlere geleceğini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım geliyor: Cevdet Yılmaz hangi sektörlere geleceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım geleceğini söyledi.

İş Dünyası 29 Eylül 2024 0
Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım geliyor: Cevdet Yılmaz hangi sektörlere geleceğini açıkladı

Cevdet Yılmaz: TÜRKİYE'YE 5 MİLYAR DOLAR YATIRIM GELECEK.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken ifadeler kullandı. Yılmaz, seçimlerden sonra Türkiye'nin ekonomisinde daha istikrarlı bir politika izlenmeye başlandığını ve güncellenen Orta Vadeli Program’ın (OVP) bu durumu teyit ettiğini belirtti. Özellikle yatırım ortamını geliştirmek adına atılan adımlara değinen Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) ile kamu ve özel sektörün bir araya getirildiğini ifade etti.

Yatırımcılardan yoğun ilgi

Yılmaz, Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar için cazip bir ülke haline geldiğini belirtti. Yatırım Danışma Konseyi toplantılarında uluslararası CEO’larla bir araya geldiklerini ve Türkiye’nin yatırım yapılabilir bir ülke olarak öne çıktığını söyledi. Jeopolitik, siyasi ve ekonomik belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin istikrarlı bir ülke olarak yatırımcıların radarına girdiğini vurgulayan Yılmaz, "Türkiye, politika çerçevesi belirginleşmiş, öngörülebilirlik sağlayan bir ülke olarak yatırımcılar için cazip bir hale geldi. Önemli olan, bu ilgiyi somut sonuçlara dönüştürebilmek" dedi.

Ülkemize 5 Milyar Dolarlık Yatırım Geliyor

Yatırımlar konusunda somut örnekler veren Cevdet Yılmaz, Suudi Arabistan merkezli bir şirketin Türkiye’ye enerji ve diğer sektörlerde 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğini açıkladı. ABD’de de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatırımcılarla buluştuğunu hatırlatan Yılmaz, dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye büyük bir ilgi olduğunu ve bu ilginin yakında somut sonuçlar vereceğini ifade etti.

Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcı sayısının son dönemde ikiye katlandığını belirten Yılmaz, doğrudan yatırımların da ciddi bir ivme kazandığını söyledi. Yılmaz, "Son 7 ayda doğrudan yatırımlar 6 milyar doları aştı ve yıl sonunda 10 milyar doların üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Küresel doğrudan yatırımlardan aldığımız payı yüzde 1’den yüzde 1,5’a çıkarmayı amaçlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yılmaz, Türkiye’nin kredi notunun uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından artırıldığını ve bu durumun Türkiye’nin yatırım imajına olumlu yansıdığını vurguladı. "Türkiye, Çin, Latin Amerika, Körfez ülkeleri ve Amerika’dan yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bu ilgiyi fırsata çevirmeliyiz" dedi.

Erken seçimin gündemde olmadığını söyleyen Yılmaz, enflasyonun gelecek sene gündemden çıkacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç