Turkcell ücretsiz 10 GB internet başvuru ekranı açıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Turkcell ücretsiz 10 GB internet başvuru ekranı açıldı

Türkcell 10 GB ücretsiz internet desteği başvuru ekranı açıldı ve başvurular alınmaya başlandı. İşte başvuru bilgileri.

Ekonomi 18 Kasım 2023 0
Turkcell ücretsiz 10 GB internet başvuru ekranı açıldı

Turkcell 10 GB cretsiz internet başvurusu nasıl yapılır?

Turkcell tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Turkcell müşterilerine ücretsiz 10 GB internet verileceği bildirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuruların internet üzerinden alınacağına yer verildi.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başvuru yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde:

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
2) Açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci olmak.
3) Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak.
4) Daha önce bu destekten yararlanmamış olmak.
5) Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içerisinde başvuruda bulunulması,
6) İnternet desteğinden faydalanılacak telefon hattının öğrenciye ait olması zorunludur.
7) İnternet desteği, öğrenim süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere on iki ay boyunca kesintisiz sağlanır.
8) Başvurunun öğrenci(açık öğretim öğrencileri hariç) tarafından Bakanlığa ait GSBBiz uygulamasından veya gsbbiz.gsb.gov.tr adresine girilerek yapılması zorunludur.
9) Öğrenci(açık öğretim öğrencileri hariç) tarafından girilen bilgilerin internet desteği şartlarını sağlamaması halinde, başvuru sistem üzerinden sebebi belirtilerek reddedilir.
10) Başvurunun Bakanlık tarafından kabulü halinde, öğrencinin (açık öğretim öğrencileri hariç) bilgileri öğrencinin(açık öğretim öğrencileri hariç) hattının bağlı bulunduğu mobil şebeke işletmecilerine bildirilir.Bildirim üzerine internet desteği aylık olarak mobil şebeke işletmecileri tarafından öğrencinin(açık öğretim öğrencileri hariç) hattına yüklenir.
11) Destek bedeli Bakanlık tarafından mobil şebeke işletmecisine ödenir.
12) Sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere on iki ay boyunca ücretsiz ve aylık en fazla 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabayttır.
13) Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilmez.
14) Bakanlık tarafından verilen internet desteği öğrenci(açık öğretim öğrencileri hariç) tarafından mobil şebeke işletmecilerine verilen taahhüdü etkilemez.
15) Bakanlık tarafından sağlanan internet desteği nedeniyle öğrencinin(açık öğretim öğrencileri hariç) mevcut tarifesindeki haklarında herhangi bir değişiklik yapılamaz.
16) Bu destek, öğrenci(açık öğretim öğrencileri hariç) adına kayıtlı kullanıma açık bir hatla kullanılır.
17) İnternet desteği sağlandığı süre boyunca öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması halinde internet desteği devam etmez.
18) İnternet desteği sağlandığı süre boyunca öğrencinin(açık öğretim öğrencileri hariç) hattının faturalıdan faturasıza dönüştürülmesi halinde internet desteği hakkı sonlandırılacaktır.Ancak aynı mobil şebeke işletmecisinin faturalı tarifeleri arasında veya faturasız tarifeleri arasında tarife değişikliği yapılması halinde öğrenci(açık öğretim öğrencileri hariç) internet desteğinden yararlanmaya devam edecektir.
19) İnternet desteği sağlanan öğrencinin, destekten yararlandığı sırada yükseköğretim kurumu ile ilişiğinin kesilmesi veya 26 yaşından gün alması halinde de internet desteğinden yararlanmaya devam eder.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Türk Telekom hat kullanan vatandaşlar, "https://gsbbiz.gsb.gov.tr/" adresine gidecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi internet adresi olan bu sayfada e devlet girişi yapmanız gerekmektedir. Sağ üstten giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda, aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

Buradan başvuru yaparak 10 GB ücretsiz internet desteğinden faydalanabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç