Türk İş'ten hükümete asgari ücret zammı için sert çıkış
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türk İş'ten hükümete asgari ücret zammı için sert çıkış

Türk İş'ten hükümete asgari ücret konusunda sert eleştiri geldi. Eleştiri sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

İş Dünyası 9 Tem 2024 1
Türk İş'ten hükümete asgari ücret zammı için sert çıkış

Türk İş'ten hükümete sert çıkış: Akıllarını başlarına alsınlar.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), bugün bir araya geldi. Türk-İş Genel Merkezi’nde ortak basın toplantısı düzenlendi ve düzenlenen ortak basın toplantısında dikkat çeken açıklamalar geldi.

Asgari ücrete zam yapılmamasını eleştiren TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, kamuda ücret dengesizliğinin bozulduğunu, emekli ve asgari ücretlilerin zor günler geçirdiğini söyledi.

Özel sektörde karın ortak olduğunu söyleyen Atalay, "Bunlar bizi yani işçiyi maraba zannediyor. Bizim üzerimizden ekonominin düzelmesinin şansı yok. Bizim üzerimizden ellerini çeksinler" ifadelerini kullandı.

Krizin sebebi biz değiliz

Atalay açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkeyi yönetenler bizim taleplerimize olumlu bir cevap vermek zorundalar. Bu ekonomik krizin bedelini, sonucunu bizim ödeme şansımız yok. İşsiz, emekli, asgari ücretli, işçi bu ekonomik krizin sebebi değildir"

Akıllarını başlarına alsınlar

Atalay sözlerinin devamında "Akıllaırnı başlarına alsınlar" diyerek şu şekilde sert ifadeler kullandı:

 "Yıllardır bakanlar gidip geliyor, bazı işini yapan bürokratlar harici diğer bürokratlar kendilerini istasyon, bakanları ise tren olarak görüyorlar. Sonra bu trene binip hepsini yolluyorlar. Onun için ülkeyi yönetenler de aklını başını alsın. Bizim bu haklı taleplerimize makul cevap versinler"

"Almazlarsa ne olacak?"

Atalay, almazlarsa ne olacak sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Bizim arkadaşlarımız bu süreçle ilgili çalışıyorlar, bölgelerde ve ilçelerde beraber bir çalışma yapıyorlar onu da oturup konuşuruz. Bir önümüzü görelim, ona göre ne yapacağımıza karar veririz"

Atalay sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bizim üçümüzün de sık sık işçi meselesinde, emekçi meselesinde bir araya gelme mecburiyetimiz var. Şimdi ülkede seçim oldu toplum kanaatini belli etti, bir sene sonra başka belli edecek. Türk toplumu akıllı bir toplumdur, nerede ne yapacağını iyi bilir. Bu meseleyi emekçinin üstüne, dar ve sabit gelirlinin üstüne yıkmanın anlamı yok. Kemeri sık, faizi arttır, vergiyi yükselt, bahşişten vergi nasıl alırım onun yoluna bak. Böyle bir yetkiyi bundan önceki Maliye Bakanı'na versen o da yapardı. Bizim üzerimizden ellerini çeksinler. 17 bin liranın ekonomiyi düzeltmeyle ilgili bir alakası yok. Bir yerde ekonomik kriz varsa orada huzur yoktur"

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Bir tane bile işçi çalıştırmamış kişiler artık SÖZ SÖYLEMSİN GAYRİ...Asgari ücret terimini bile bilmeyenler çıkıp konuşuyor;Neden? 16 yaşındaki evsafsız işçiye 17 bin TL veren bir başka ülke var mıdır?