Toki 7 ilde 6900 TL taksitle konut başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki 7 ilde 6900 TL taksitle konut başvurusu başladı

Son dakika haberi: TOKİ 7 ilde 6900 TL taksitle konut satışı yapacağını açıkladı. Başvurular e devlet üzerinden başladı.

TOKİ Başvuru 24 Haz 2024 12:06 42
Toki 7 ilde 6900 TL taksitle konut başvurusu başladı

Son dakika: 7 ilde TOKİ başvurusu başladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 7 ilde konut başvurusunun başladığına yer verildi. E devlet kapısı üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda 7 ilde konut başvurusunun başlayacağına yer verildi. Peki TOKİ konut başvurusu nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? TOKİ konut başvurusu nasıl yapılacak?

KONUTLAR NASIL?

E Devlet üzerinden yayınlanan açıklamaya baktığımızda 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak konutların satılacağı bildirildi. 2+1 konutların 86.48 metrekare  büyüklüğünde olduğu, 3+1 konutların ise 101.87 metrekare büyüklüğünde olduğu bildirildi.

TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ konut fiyatları ayda 6900 TL'den başlayan taksitlerle.

BAŞVURU ÜCRETİ

TOKİ konutlarına başvuru yapmak isteyenlerin 2 bin liralık başvuru ücreti yatırması gerekiyor. E devlet kapısı üzerinden ön başvurunuzu yaptıktan sorna istenen ücreti kamu bankaları aracılığıyla yatırabilir ve başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

TOPLAMDA 1029 KONUT SATIŞI OLACAK

TOKİ yayınladığı son dakika açıklamasında 7 ilde toplamda 1029 konut satışı yapacağını bildirdi. Konutlara ek olarak 10 işyeri satışı da yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TOKİ konutlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

- Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

- Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

- Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, (İl nüfus kütüğüne kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir.)

- Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır

HANGİ İLLERDE KONUT SATIŞI YAPILACAK?

E Devlet kapısı üzerinden yayınlanan açıklamada konut satışı başvurusu başlayan iller ve son başvuru tarihleri şu şekilde:

Erzincan: 5 Temmuz 2024

Kırıkkale: 5 Temmuz 2024

Konya: 28 Haziran 2024

Manisa: 28 Haziran 2024

Ordu: 5 Temmuz 2024

Sivas: 5 Temmuz 2024

Yozgat: 12 Temmuz 2024

Siz hangi ilde konut başvurusu bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Konut başvurusu e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru yapacakların aşağıda belirtilen adımları takip ederek başvurusunu yapması gerekmektedir:

Turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapın. Daha sonra arama kısmına yukarıdaki gibi TOKİ KONUT BAŞVURU yazın ve çıkan sonuçlardan, yukarıda gösterdiğimiz gibi KONUT / İŞ YERİ BAŞVURUSU kısmına tıklayın.

Burada sağ üstte YENİ BAŞVURU butonuna tıklayın ve başvuru sayfasına gidin. Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (42)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Malatya yok mu kiracıyız konteynerde kalıyoruz ev yok
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Her zamanki gibi kütahya ya hiç birşey yokk
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Balıkesir yok mu
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Denizli yokmu?
Ziyaretçi 3 Ay Önce
balıkesir gömeç'e niye yapılmıyor