TEV lise ve üniversitelilere karşılıksız burs veriyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TEV lise ve üniversitelilere karşılıksız burs veriyor

TEV tarafından yapılan açıklamada 2024 yılı burs başvurusunun başladığına yer verildi. Burs başvuru bilgileri ve detayları yazımızda.

Eğitim 10 Eylül 2024 0
TEV lise ve üniversitelilere karşılıksız burs veriyor

TEV bursu başvuru tarihleri açıklandı.

Türkiye Eğitim Vakfı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2024 yılı burs başvuru tarihlerine yer verildi. Peki burs başvurusu nasıl yapılacak? Burs başvuru şartları nedir? Tev bursu başvuru bilgileri nedir? İşte detayları.

TEV'den üniversitelilere burs

Türk eğitim vakfı tarafından yapılan açıklamada 2024 yılı üniversite burs başvurusunun 16 Eylül 2024 tarihinde başlayacağına yer verildi. Üniversiteliler için yayınlanan burs duyurusu şu şekilde:

T.C. vatandaşı olmak,

Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,

Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan ve geri ödemeli olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)

Öğrenimine yeni başlayanlar için: Başarı kriteri her yıl Eylül ayında ilan edilmektedir.

Ara sınıflar için :Genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,40 olmak, (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 62) Başarısız ders sayısı dikkate alınmamaktadır. 
Hazırlık sınıfını okuyan öğrencilerin; başarıyla bir üst sınıfa geçtiğini belgelendirmeleri gerekir. (Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçildiğini gösteren belge yeterli değildir. Gönderilecek belgede başarılı ifadesi veya not ortalaması bulunması gerekmektedir.)

DGS ile yerleşen öğrenciler için: İki yıllık mezuniyet ortalamalarının en az 2,80  (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

İkinci öğretim öğrencileri için: İkinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

Üniversite burs başvurusu 16 Eylül'de başlayacak. Başvuru tev resmi internet adresi üzerinden alınacka.

Liselilere burs

Lise öğrencilerine verilecek burs şu şekilde:

Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan Mesleki Lisesi öğrencilerine Mesleki Orta Öğretim Bursu vermektedir.

Bursa başvuru tarihleri: 9 Eylül - 1 Kasım 2024
(Her yıl eylül ayı başından itibaren kesin başvuru tarihleri web sitemizde ilan edilmektedir.)
 Adayların, TEV internet sayfasından TEV Mesleki Ortaöğrenim Başvuru Formu doldurması, yazıcıdan çıktısını alıp ilgili alanları doldurup imzalaması ve ek istenilen belgelerle birlikte okul müdürlüğüne teslim etmesi gerekmektedir.

Bu bursun başvurusu başladı. Adaylar TEV resmi internet adresinden;

"https://www.tev.org.tr/burs/tr/5/TEV-Mesleki-Orta-Ogrenim-Burslari" adresinden yapılacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç