Temmuz enflasyonu aylıkta yüksek, yıllıkta düşük gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Temmuz enflasyonu aylıkta yüksek, yıllıkta düşük gelecek

Mehmet Şimşek'ten enflasyon rakamları hakkında açıklama geldi. Bakan Şimşek açıklamasında değerlendirmede bulundu.

Ekonomi 22 Tem 2024 0
Temmuz enflasyonu aylıkta yüksek, yıllıkta düşük gelecek

Enflasyon aylık bazda yükselecek, yıllık bazda düşecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek dezenflasyon süreci ile ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarına değindi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan piyasa katılımcı anketine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dezenflasyon sürecinin geçen ay başladığını söyleyen Bakan, yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43 seviyesine düştüğünü söyledi. Bakan Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsıyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43'e, 12 ay sonrası yüzde 30'a ve 24 ay sonrası yüzde 19,3'e düştü. OVP'yi açıkladığımızdan beri 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri kesintisiz geriledi"

Yıllıkta düşecek

5 Ağustos'ta açıklanacak enflasyon rakamlarına değinerek sözlerini sürdüren Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşiyor olması dezenflasyona yönelik politikalarımızın başarılı olacağına yönelik inancı göstermektedir.

Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngörüyoruz. Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç