Telefonunuzu bu şekilde dinliyorlar: İşte önlemenin yolu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Telefonunuzu bu şekilde dinliyorlar: İşte önlemenin yolu

Telefonunuz, bazı uygulamalar üzerinden dinleniyor. Peki bunu nasıl engellerim? Telefonlar nasıl dinleniyor?

Bilim ve Teknoloji 8 Eylül 2024 0
Telefonunuzu bu şekilde dinliyorlar: İşte önlemenin yolu

Telefonunuz nasıl dinleniyor? İşte önlemenin yolu.

Artık aramızda konustuğumuz şeyler iki dakika sonra internette dolaşırken reklam olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum artık nhormalleşirken uzmanlar, telefondan nasıl dinlendiğimizi, bilgilerimizin nasıl alındığını değerlendirdi ve uyarılarda bulundu.

Cep telefonları her zaman ya elimizde ya cebimizde ya da yastığımızın altında yer alıyor. Yapılan araştırmaya göre telefonlarımızın mikrofonları her konuşmamızı dinliyor ve buna göre bilgilerimizi alıyor. PEki bu nasıl oluyor?

ATV Haber ekranlarına katılan ve burada telefonlardan nasıl dinlendiğimizi anlatan Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, akıllı telefonların ne konuşursak uygulamalar üzerinden kayıt altına aldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Akıllı telefonlar bizleri dinliyor. Ne konuşursak kayıt altına alıyor. Özellikle uygulamaları indirirken verdiğimiz erişim izinleri başımıza dert açabilir. Biz istemediğimiz durumlarda kamera kayıt altına alabilir. Bununla birlikte sesler de karşı tarafa aktarılmış olabilir"

Bununb dolandırıcılık amacıyla da kullanılabileceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Kırık, bu yolla sizin bankacılık işlemlerinize ulaşılabileceğini ve aleyhimize olan tüm işlemleri yapabileceklerini söyledi.

Bunu nasıl engellerim? Kırık açıkladı

Kırık açıklamasının sonunda bu durumdan nasıl kurtulabileceğimiz konusunda değerlendirmede bulunarak, "Telefonlarımızı kullanmadığımız dönemlerde uygulama ayarlarına girmeli, mikrofon ve kamera erişim iznini kapatmalıyız. Bununla birlikte hangi uygulamayı kullanırsak kullanalım takip iznini kısıtlamalıyız. Aksi taktirde telefonlar adeta bir casus gibi biz dinleyebilir, her adımımızı takip edebilir" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç