Teğmenlerin yemin törenleri hakkında Ömer Çelik'ten açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Teğmenlerin yemin törenleri hakkında Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı son dakika açıklamasında teğmenlerin yemin törenlerine değindi.

Siyaset 8 Eylül 2024 0
Teğmenlerin yemin törenleri hakkında Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik'ten Teğmenlerle ilgili son dakika açıklaması.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bir son dakika açıklamasında bulundu. Çelik yaptığı açıklamada yemin töreninde teğmenlerin kılıçla ettikleri yemini değerlendirdi.

Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesi hakkında ilk defa konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekenin yapılacağını ve bunların temizleneceğini söyledi.

Bu konuda daha önce bir açıklama daha yapan Ömer Çelik, bu konuda iki görüşün gündeme geldiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Birtakım eski asker, siyasetçi, yazar, belli bir kesim, 'hükümete karşı genç teğmenler bir kalkışma içerisinde' gibi kodlamaya çalıştılar. Bunların birçoğuna baktığımızda, bunlar vesayet özlemleri dinmemiş olan aktörler. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerinin tamamını hükümete karşı bir kalkışma içerisinde gösterme şeklindeki tavırdaki sorumsuzluk dikkati çekici. Bu son derece kötü bir yaklaşım. Bir de bunlara cevap vereyim derken, mezun olan bütün teğmenlere, askeri kesime dönük hakaret ifadeleri kullananlar oldu. Bu da doğru bir şey değil. Bugün Cumhurbaşkanımızın konuşmasında da var, Türk Silahlı Kuvvetleri gözbebeğimizdir, bunun içinde de disiplinsizliğe müsaade edilmez. Bu cümleyi alan, bu cümleyi ihmal ediyor. Kim hangi dünyaya kulak kesilmişse diğerine sağır durumu var. O zaman da mevzu tartışılmış olmuyor, mevzu üzerinden başka siyasi kapışmalar ya da başka hesaplaşmalar görülmüş oluyor"

Ömer Çelik açıklamasının devamında gündemlerinde erken seçim olmadığını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç