Tarih belli oldu: Okullara temizlik görevlisi alımı 2024 başvuru ne zaman, güvenlik alımı olacak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarih belli oldu: Okullara temizlik görevlisi alımı 2024 başvuru ne zaman, güvenlik alımı olacak mı?

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için son dakika haberi geldi ve başvuru tarihi netleşmeye başladı.

TYP 17 Tem 2024 4
Tarih belli oldu: Okullara temizlik görevlisi alımı 2024 başvuru ne zaman, güvenlik alımı olacak mı?

Okullara temizlik görevlisi alımı 2024 başvuru ne zaman? İşte TYP işçi alımı bilgileri.

2024 yılında okullara yeniden temizlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. Gelen yeni açıklamada ise MHP, okullara temizlik görevlisi alımları ile güvenlik görevlisi alımlarının TYP kapsamında değil kadrolu olarak yapılması gerektiğini söyledi.

2024'te alım yapılacak

2024 yılında da her sene olduğu gibi okullara temizlik görevlisi alımı yapılacak. KPSS yaş ve cinsiyet şartı aranmadan yapılacak personel alımı başvurusu Ağustos ayının sonunda başlayacak. 19 Ağustos sonrası başvurular başladığında sayfamızda olacak. Başvurular ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kadrolu alım yapılacak mı?

En merak edilen, her sene gündeme gelen konu, TYP kapsamında değil okullara kadrolu temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılması konusu oluyor. Bu konuda MHP'den ilk adım geldi ve şu ifadelere yer verildi:

"Okullarımıza geçici süreyle İŞKUR aracılığıyla “Toplum Yararına Programlar”la verilen personeller ihtiyacı maalesef karşılayamamaktadır. Bu yüzden okullarımızın temizlik ve hijyen problemlerinin çözümü için kurumlarımıza kadrolu hizmetli tahsisi yapılmalıdır. Bazı kurumlarımıza güvenlik personeli görevlendirilmiştir. Bu hususta Bakanlığımıza hassaten teşekkür ederiz ancak eğitim ortamında şiddetin ve dışarıdan gelebilecek tehlikelerin önüne geçebilmek için dezavantajlı mahallelerimizden başlamak üzere tüm okullarımıza güvenlik personeli tahsisi elzemdir"

Bu açıklama sonrası bir çalışma yapılması bekleniyor. Ancak finans7 olarak beklentilerimize göre yine TYP kapsamında alım yapılması bekleniyor. İlandan haberdar olmak için takipte kalın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
kaymakamlık bünyesinde typ den çalışıyordum tekrarlama yapar diye beklerken işsiz kaldım okullara daimi çalışa bilecek şekilde temizlik görevlisi alımının yapılması taraftarıyım lütfen sesimizi duyun
Ziyaretçi 3 Ay Önce
İnşaAllah alımlar olur.
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Lütfen Bayburt merkezde yaş sınırı olmasın ilkokul mezunları da alınsın
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Deprem zamanında 50 000 kişi TYP personeli alındı kaymakamlık bünyesinde çalıştırılan işçilere kadro verilmelidir bence.