Sosyal yardım alanlar dikkat: Binlerce kişinin yardımı kesilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sosyal yardım alanlar dikkat: Binlerce kişinin yardımı kesilecek

Sosyal yardım alan vatandaşlara inceleme geliyor. Gelecek inceleme ile birçok kişinin sosyal yardımı kesilecek.

Sosyal Yardımlar 7 Eylül 2024 4
Sosyal yardım alanlar dikkat: Binlerce kişinin yardımı kesilecek

Sosyal yardımlara düzenleme geliyor: Herkes alamayacak.

Türkiye'de milyonlarca kişi sosyal yardım ödmesi alıyor. Son verilere göre 5 milyon 990 bin kişinin sosyal yardım aldığı ortaya çıkarken kısa sürede 5 milyonu geçeceği görülüyor. Bu da nüfusun büyük çoğunluğunun sosyal yardım aldığı anlamına geliyor.

Gelen son dakika açıklamasında devletin yeni dönemde bu yardımlara çekidüzen vereceği öğrenildi.

Boşananlar mercek altına alınıyor

Yeni dönemde devlet sosyal yardım ödemelerine çeki düzen verecek. Babasının maaşını almaya devam etmek için eşindne resmiyette boşanan, ancak evi paylaşmaya devam eden kadınlar, çalışma gücü olduğu halde herhangi bir işte çalışmayan, iş aramayan kişiler tespit edilecek ve bu kişiler hjakkında işlem yapılacak.

Kocasından boşanan kişiler tespit edilince gerekli işlemler yapılacak. Öte yandan çalışabilecek halde iken çalışmayan kişilere iş teklifleri iletilecek.

İŞKUR ile irtibata geçilecek ve bu kişilere, niteliklerine göre iş verilecek.

Sosyal yardımlara düzenleme: Herkes alamayacak

Aile destek programı Ocak ayında sona erecek ve bir daha uzatılmayacak. Bunun yerine göre yeni sosyal yardım paketi gelecek. Bu paket kapsmında dar gelirliler belirlenip sadece dar gelirlilere, ihtiyaç sahibi olanlara sosyal yardım ödemesi yapılacak.

Çalışabilecek durumda iken sosyal yardım alan ve iş aramayan vatandaşlar İŞKUR'a yönlendirilecek ve niteliklerine uygun işlere yerleştirilecekler. İşe başlayanlara ise yardım verilmeyecek.

Öte yandan sırf sosyal yardım alabilmek için kayıt dışı çalışan kişiler tespit edilecek ve bu kişilerin de sosyal yardımları kesilecek.

Gerçek ihtiyaç sahipleri için daha kapsayıcı sosyal yardım ödemeleri yapılacak. Başvurular başladığında haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Gün Önce
Dükkan,ev,araba,şirket sahibi insanların yardım aldığını biliyorum.
Ziyaretçi 9 Gün Önce
Kaynımın evi var evini diğer kaynımın adına yaptılar çoçuk üstüne çoçuk getiriyor ki devleten daha fazla yardım alsınlar evlerinde yok yok yardım götürdükleri zaman görevliler bunları görmüyorlar mı üstelik kaynımın mesleği boyacılık yapıyor çokta iyi para kazanıyor onların yediğini içtigini kimse yemez içmez gezmez vallahi dipleri de dolu para . Akıl mantık var görevliler 10 yıldır aynı evde kalınır mı
Ziyaretçi 9 Gün Önce
yalan beyan veren ve yalana ortak olanada ceza kesilsin bakın bakalım ülke nasıl şaha kalkar devlete bir kuruş vergi vermemek için 40 takla atar sonra da dert yanarlar
Ziyaretçi 9 Gün Önce
gelir düşsün diye bir konutta 15-20 kişi yazilanlarda takip edilsin