Son dakika: Toki hiç evi olmayanlara konut başvuruları başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Toki hiç evi olmayanlara konut başvuruları başladı

Son dakika haberi: Toki konut başvuruları alınmaya başlandı. Birçok ilde yapılan satışların detayları yazımızda.

TOKİ Başvuru 23 Eylül 2024 0
Son dakika: Toki hiç evi olmayanlara konut başvuruları başladı

Son dakika: 6 ilde dar gelirlilere konut müjdesi.

Dar ghelirlileri ilgilendiren son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada dar gelirli vatandaşların uygun fiyata Toki konut sahibi yapılacağı bildirildi. Konut başvurusu ile ilgili gelen son dakika açıklamasında başvuruların e devlet kapısı üzerinden başladığına yer verildi.

Hiç evi olmayanlar başvuru yapabilecek

Konut almak isteyenlerin beklediği duyuru Toki'den geldi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yayınlanan son dakika açıklamasında bazı illerde konut başvurusunun başlayacağına yer verildi. Konut başvurularına baktığımızda şu anda hiç evi olmayanların başvuru yapabileceği görülüyor.

Başvuru şartları nedir?

Toki konut başvurusu yapmak isteyenlerde aranan şartlar şu şekilde açıklandı:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak: Başvuracak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

İkamet Şartı: Adayların başvuruda bulunacakları ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmaları ya da başvuru yapılan ilin nüfusuna kayıtlı olmaları şartı aranmaktadır.

Aylık Gelir Sınırı: TOKİ’nin belirlediği gelir sınırı, başvuru sahipleri için büyük önem taşımaktadır. 2024 yılında bu sınır, hane halkı için maksimum 48.000 TL olarak belirlenmiştir. İstanbul için bu sınır 54.000 TL olarak uygulanmaktadır. Aylık geliri bu sınırların altında olan vatandaşlar başvuruda bulunabilirler.

Daha Önce TOKİ’den Ev Almamış Olmak: TOKİ projelerine başvuracak kişilerin, daha önce TOKİ aracılığıyla konut sahibi olmamış olması gerekmektedir. Aynı zamanda, başvuru sahibi ve ailesinin üzerine tapuda kayıtlı konut bulunmamalıdır.

18 Yaşını Doldurmuş Olmak: Başvuru yapacak kişilerin en az 18 yaşında olmaları gerekmektedir.

Şehit Aileleri, Gaziler ve Engellilere Öncelik: Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere, engellilere TOKİ başvurularında öncelik tanınmaktadır. Engelli vatandaşların en az %40 engelli raporu sunmaları gerekmektedir.

Evler kaç metrekare?

Evlere baktığımızda 2+1 evlerin 86 metrekare büyüklüğünde olduğu, 3+1 evlerin ise 105 metrekare büyüklüğünde olduğu görülüyor.

Hangi illerde konut satışı yapılacak?

Toki konut satışı yapılacak illerin listesine baktığımızda listenin şu şekilde olduğu görülüyor:

Başvuru nasıl yapılacak?

Konut başvuruları internet üzerinden, e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Adayların aşağıdaki videoda belirtilen adımları takip ederek başvurusunu yapması gerekmektedir:

Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç