Son dakika: Emeklilik, sosyal yardım ve aile destek programı sistemi değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emeklilik, sosyal yardım ve aile destek programı sistemi değişiyor

Son dakika haberi: Hem emeklilik hem de sosyal yardım sistemi değişiyor. İşte gelecek düzenlemenin detayları.

Sosyal Yardımlar 23 Tem 2024 13:13 9
Son dakika: Emeklilik, sosyal yardım ve aile destek programı sistemi değişiyor

Emeklilik ve sosyal yardım sisteminde neler değişecek?

Emeklilik sistemi değişecek. AK Parti'den konu ile ilgili gelen açıklamada bazı düzenlemelerin yapılacağı bildirilirken AK Partili Güler, "Önümüzdeki dönem inşallah emeklilik sisteminde daha dengeli, adil bir uygulamayı hayata geçirmemiz gerekiyor. Bunun için bir gelir kalemi oluşturmak lazım. Bütçe disiplinini bozmadan bir sistem inşa etmek lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Emeklilik düzenlemesi hakkında Çalışma Bakanlığı'nın incelemelere başladığını söyleyen Güler, "O konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki dönemlerde enflasyonun ciddi oranda düşmeye başlaması ve hem enflasyonla beraber bütçe disiplinini de elden bırakmadan bu konuda sabit gelirli vatandaşlarımızın gelirlerini artıracak, enflasyona ezdirmeme noktasında gayretimiz ve çabamız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra sosyal yardım ödemeleri de değişecek.

Erdoğan ne demişti?

Kıbrıs dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı ve "Basına yansıyan bazı haberler var, emeklilik sisteminde köklü değişiklik içeren yeni bir hazırlık yapılıyor diye.Bu konuyla ilgili görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?" şeklindeki soruya şu şekilde cevap verdi:

"Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret"

Sosyal yardımlar gözden geçirilecek

Sosyal güvenlik sisteminde daha kapsamlı bir düzenleme yapılacak. Yapılacak düzenlemede işgücüne katılımı azaltmadan sosyal yardımların yapılacağı bildirildi ve yeni paket üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sosyal yardım aldığı için çalışmayan, işgücüne katılmayan vatandaşların tespit edileceği, sadece ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyal olarak destekleneceği, bu şekilde yardımların daha nitelikli olacağı bildirildi.

Aile destek bitti: Yenisi başlıyor

Aile destek programının sona ermesinin ardından yeni sosyal yardım paketinin geleceği açıklandı. Yeni paket açıklandığında bildirimle haberdar olmak, başvuruyu öğrenmek için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
#Aile destek alanlara otomotik olarak vatandaşlık maaşı bağlansın ve zamlansın.
Ziyaretçi 2 Ay Önce
hep oyalama taktigi maasi yukselt kiyisindan kosesinden yardim etcez deyip kandirmayin milleti yoksul dolu ulkede gunahtir
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Aile destek paketi maaş olsun ve zamlansin
Ziyaretçi 2 Ay Önce
asgari ücretli seni 7nutmayacak tayyip
Ziyaretçi 2 Ay Önce
benim tıp 1 diyabetli oğlum var / 90 olan raporu /30 çektiler bütün yardımları kestiler bumu hak