Son anket sonucu açıklandı: İşte olası bir seçimde vatandaşın oyu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son anket sonucu açıklandı: İşte olası bir seçimde vatandaşın oyu

ASAL Araştırma tarafından bir açıklama yapıldı ve yapılan açıklamada son seçim anketine yer verildi. İşte anket sonuçları.

Seçim 21 Tem 2024 1
Son anket sonucu açıklandı: İşte olası bir seçimde vatandaşın oyu

ASAL Araştırmadan son seçim anketi.

Asal araştırma tarafından bir açıklama yapıldı. Özellikle son yerel seçimde değişen parti sıralaması sonrası sahaya inen ASAL Araştırma, vatandaşlara olası bir seçimde hangi partiden yana oyunu kullanacakları sorusunu sordu.

Genel seçimelrde sandıktan Cumhur İttifakı ve AK Parti çıkmıştı. Yerel seçimelrde ise CHP yıllar sonra ilk parti olmuş, AK Parti ise kurulduğu ilk gündne bu yana ilk defa 2. parti olmuştu. Bu sonuç erken seçim tartışmalarını da beraberinde getirmişti.

Anket sonucu

Erken seçim tartışmalarına hükümet kapıları kapatırken anket şirketleri, olası bir erken seçimde vatandaşların oyunun hangi yönde olacağı sorusunun cevabını araştırmaya başladı ve anketörler sahaya inerek yüz yüze anket yaptıu.

10 - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde 26 ilde bir anket yapıldı. 18 yaş üzerinde toplamda 2 bin kişi ile yapılan araştırmada vatandaşlara, olası bir milletvekili genel seçiminde hangi partiye oy verirsiniz sorusu soruldu. Sorulan soruya verilen cevaplara baktığımızda son yerel seçimlere benzer bir sonucun ortaya çıktığı görülüyor.

CHP'nin oy oranı yüzde: 33,2

AK Parti'nin oy oranı yüzde: 31,5

MHP'nin oy oranı yüzde: 9,5

DEM Parti'nin oy oranı yüzde: 9,1

İYİ Parti'nin oy oranı yüzde: 4,7

Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı yüzde: 4,3

Zafer Partisi'nin oy oranı yüzde: 3,5

Türkiye İşçi Partisi'nin oy oranı yüzde: 1

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
Akpartili olarak seçim olsa kesinlikle kaybedecek.Memur emeklisi olarak keinlikle vermicek ve emellier olarak vermiceklerr,Erken seçim istiyoruzz