Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Geliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Geliyor!

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sigara fiyatlarına bir zammın daha gelebileceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Yaşam 22 Tem 2024 11:30 1
Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Geliyor!

Sigara fiyatlarına bir zam daha geliyor.

Sigara fiyatlarına bir zam daha geliyor. Geçtiğimiz günlerde sigara fiyatlarına büyük bir zam gelmişti. Gelen bu zammın ardından sigara kullanıcıları, gelen zamma isyan etmişti. Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sigara fiyatlarına bir zammın daha geleceğini açıkladı. 

Gelir İdaresi Başkanlığı, sigaralardan alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV), son altı aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) artışı olan yüzde 19.49 oranında otomatik olarak artırıldığını duyurdu. Bu kararın ardından sigara fiyatlarında önemli artışlar yaşandı ve bazı gruplarda 10 TL'ye kadar çıkan zamlar görüldü.

Ağustos Ayında Yeni Zam Gelebilir

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigaralara önümüzdeki ay içerisinde 5-6 TL arasında yeni bir zam beklendiğini iddia etti. Bu durum sigara tiryakileri arasında endişe yaratırken, sektördeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Son dönemde sigara fiyatlarında yaşanan artışlar, tüketiciler arasında büyük tepkilere yol açtı. ÖTV zammı ve vergi artışlarıyla beraber sigara paketlerinin fiyatları sürekli olarak yükseliş gösteriyor. Bu durum, sigara satışlarında ve tüketim alışkanlıklarında da değişikliklere neden olabilir.

Sigara fiyatlarındaki artışlar, tüketiciler arasında maddi zorluklara ve alışkanlıklarını gözden geçirmeye yönlendiriyor. Önümüzdeki zam beklentileri, tiryakilerin gelecek planlamalarını da etkileyebilirken, sektördeki hareketlilik dikkatle izleniyor.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
zamları durdurcagina devlet böylemi enflasyon düşer politikalar saçma politikalar sıkılasma hep vatandaşa devletten sıkılasma goremiyoruz icraat yok devlette