Siber Güvenlik Başkanlığı kuruluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Siber Güvenlik Başkanlığı kuruluyor

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni bir kurum kuruluyor. İşte Yeni Siber Güvenlik Başkanlığı hakkında açıklama.

Kamu 18 Kasım 2024 0
Siber Güvenlik Başkanlığı kuruluyor

Cumhurbaşkanlığına Bağlı Yeni Siber Güvenlik Başkanlığı Kuruluyor

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Pamukkale Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni, önemli açıklamalara sahne oldu. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, tören öncesinde üniversitenin fuaye alanında kurulan stantlarda üniversitenin fakülteleri, yüksekokulları ve enstitülerinin faaliyetlerini inceledi. Ayrıca Filistin Köşesi’nde öğrencilerle sohbet ederek programa başladı.

Türkiye’nin Yeni Siber Güvenlik Stratejisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığına bağlı yeni bir Siber Güvenlik Başkanlığı oluşturulacağını açıkladı. Bu başkanlığın, Türkiye’nin siber güvenlik kapasitesini güçlendireceğini belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni kurulacak Siber Güvenlik Başkanlığı, hem ürünleri ve firmaları akredite edecek hem de ülkemizin dijital güvenliğini daha üst seviyelere taşıyacak. Yakın zamanda Meclis’in bu teklifi değerlendireceğini öngörüyoruz. Siber güvenlik, hem bireysel hem de kurumsal düzeyde hayati önem taşıyor.”

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Devrede

Türkiye’nin dijitalleşme ve yapay zeka alanında ciddi atılımlar yaptığını vurgulayan Yılmaz, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ve Eylem Planı’nın devreye alındığını belirtti. Bu kapsamda Türkiye’nin, ileri teknoloji ve dijital dönüşümde öncü ülkelerden biri olmayı hedeflediğini dile getirdi.

“Yapay zeka, iş dünyasından kamu kurumlarına kadar tüm alanları dönüştürüyor. Önümüzdeki dönemde sağlıktan enerjiye, güvenlikten eğitim sistemine kadar birçok sektörde üretken yapay zekayı daha etkili kullanmayı amaçlıyoruz. Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi ile 4 bin öğrenciye teknik ve uygulamalı eğitim vererek, gençlerin bu alandaki yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz.”

Fırsat Eşitliği ve Ücretsiz Eğitim Vurgusu

Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlama konusundaki başarılarına dikkat çekti. Yükseköğretim kurumlarında ücretsiz eğitim verilmesinin önemine değinen Yılmaz, burs ve yurt imkanlarının da bu sürece destek sağladığını belirtti.

“Nerede doğmuş olursa olsun her çocuğa fırsat eşitliği sunmalıyız. Ben de Bingöl’de doğdum, Bingöl Lisesi’nden sonra ODTÜ’de eğitim aldım. Bu fırsat eşitliği, bugün bulunduğum noktaya gelmemde büyük bir etkendir.”

Siber Güvenlik ve Dijital Dönüşüm Türkiye’nin Vizyonu

Törende, teknolojik ilerleme ve dijital dönüşümün Türkiye’nin uzun vadeli vizyonunda önemli bir yer tuttuğu vurgulandı. Üniversitelerin, bu dönüşümde kritik bir role sahip olduğunu belirten Yılmaz, araştırma merkezleri ve teknoparklarla yenilikçi teknolojilere öncülük edildiğini ifade etti.


Türkiye’nin dijital geleceği için atılan bu adımları yakından takip etmek için bizi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç