SGK'ya borcu olmayan iki belediye
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK'ya borcu olmayan iki belediye

SGK'ya borcu olmayan iki belediye açıklandı. İki belediye başkanlığından konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Yerel Haberler 25 Tem 2024 0
SGK'ya borcu olmayan iki belediye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SGK borçları hakkında açıklaması sonrası iki belediyeden açıklama.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SGK borçları hakkında yaptığı açıklamadan sonra belediyelerin borçları gündem oldu. Gündem olan belediye borçlarından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma başlattı ve başlatılan çalışma kapsamında belediyelerin ne kadar borçları olduğu ortaya çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada belediyelerin borçlarının toplamının 96 milyar liraya çıktığını ve bu borçların yüzde 80'lik kısmının belediye şirketlerine ait olduğunu söyledi.

Açıklamaya göre Sosyal Güvenlik Kurumu'na en çok borcu olan 5 belediye içinde ilk sırada Ankara'nın yer aldığı görülüyor. İkinci sırada İzmir olurken 3. sırada ise İstanbul yer alıyor.

İki belediyenin hiç borcu yok

Belediyelerden gelen açıklamalara gözler odaklanmışken tahsilatların nasıl yapılacağı merak ediliyor.

İki belediye başkanı yaptığı açıklamada belediyelerinin hiçbir SGK borcu olmadığını söyledi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı son dakika açıklamasında belediyenin SGK ve Maliyeye hiç borcu olmadığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yaptığı açıklamada belediyenin borcunun olmadığını söyleyerek, "Belediyelerin SGK borçları gündemdeyken küçük bir bilgilendirme yapmakta fayda var. Konya Büyükşehir Belediyemizin SGK borcu 0 (SIFIR) Türk Lirasıdır" ifadelerini kullandı.

Nasıl olacak?

Ödemeler için Maliye harekete geçti. Belediyelerden borçların ödenmesi istenecek ve yapılandırma yapılacak. Yapılandırma amacına ulaşmazsa belediyenin gelirlerinden bu borçlar karşılanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç