SGK, 88 bin 455 kişinin sigortasını iptal etti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK, 88 bin 455 kişinin sigortasını iptal etti

SGK, yaptığı incelemeler sonucu sahte sigortalı olduklarını tespit ettiği 88 bin 455 kişinin sigortasını iptal etti.

SGK, 88 bin 455 kişinin sigortasını iptal etti

Son dakika haberi: SGK 88 bin kişinin sigortasını iptal etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı ve birçok sigortalının sigortalarının yapılan incelemeler sonucu iptal edildiğine yer verildi. Gelen açıklamaya baktığımızda kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında 1533 işyerinin sahte olduğunun tespit edildi.

Kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında sahte işyeri ve sahte sigortalılara yönelik denetimler başlatıldı. Başlatılan denetimler kapsamında SGK, "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu" çalışmalarına hız verdi. Geçen sene kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu iller başta olmak üzere 81 ilde 101 binden fazla denetim yapıldı. Yapılan denetimler sonucu 1533 işyerinin sahte şekilde kurulduğu tespit edilirken 88 bin 455 kişinin bu işyerlerinde çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterildiği tespit edildi.

Yaptırımlar uygulanıyor

Bu şekilde sigortalı gösterilen kişilere yönelik incelemeler yapıldı ve bu kişilerin hizmet dökümleri silindi. Sahte dökümlerin silinmesi sonrası yapılan maaş ve diğer ödemeler ise faizi ile birlikte geri alındı.

Sahteciliğin tespit edilmesi durumunda işyerlerine de yaptırımlar uygulanıyor. Sahte işyerinin tescil kaydı, e sigorta şifresi ve iş yeri sicil numarası iptal edildi. Yararlanılan teşvikler ve destekler ise gecikme zamları ile birlikte tahsil edildi.

Denetimler devam edecek

Bu sene de aynı şekilde denetimlerin sıkı şekilde devam edeceği ve denetimlerle tespit edilen işyerleri ile çalışanlara ilgili yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

Sorgulama nasıl yapılır?

Sorgulama yapmak isteyenler e devlet SGK tescil ve hizmet dökümü kısmından sigortalılık durumunu sorgulaması gerekmektedir.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Şu torpille işe giren arkadaşlarıda tespit edip sigortası iptal edilse aldığı maaşlarıda faiziyle birlikte ödeseler ne güzel olur
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Şüper kimsenin hakkı kimseye kalmaz iyi oldu daha çok denetim yapılsın