Seçimler 1 yıl erkene alınabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçimler 1 yıl erkene alınabilir

Son dakika haberi: AK Parti'den erken seçim hakkında açıklama geldi ve seçimlerin 1 yıl erkene alınabileceği mesajı verildi.

Seçim 9 Tem 2024 2
Seçimler 1 yıl erkene alınabilir

AK Parti erken seçime kapıları kapattı: 2027'ye kadar seçim yok.

Son günlerde erken seçim söylentileri sıklıkla gündeme gelmeye devam ediyor. Yüksek enflasyon, hayat pahalılığından geçtiğimiz bugünlerde erken seçim isteyen muhalefet, son yerel seçim başarısını genel seçim başarısına dönüştürmek istiyor.

Ancak bir son dakika açıklaması geldi ve AK Parti, erken seçime kapıları 3 yıllığına kapattı.

AK Parti kaynakları yaptığı son dakika açıklamasında Özgür Özel'in baskılar sonrası erken seçimi gündeme getirdiğini, baskılar sonrası Özel'in de erken seçim açıklamaları yapıtğını dile getirerek, "O nedenle seçimi gündemde tutmak istiyor. Aslında Özel’in kendisi de biliyor ki millet seçim falan istemiyor. Üst üste seçimler nedeniyle ülke seçim yorgunu oldu. Yapılan araştırmalarda da seçmenlerin yüzde 60’dan fazlasının seçim istemediğini görüyoruz” dedi.

"6'lı masadaki partilerden de olumlu cevap gelmez"

AK Parti kaynakları yaptığı açıklamada Gelecek Partisi, DEVA ve Saadet Partisi'nin erken seçim çağrısına olumlu cevap vermeyeceğini söyleyerek, “Çünkü bu partilerin oy oranları ortada, bir seçim olsa barajı geçme ihtimalleri yok. Bu sebeple bu partilere mensup milletvekilleri ellerindeki imkânı bırakmak istemez” dedi.

Artık hedef ekonomi

Erken seçimin gündemde olmadığı kararlılıkla açıklanırken AK Parti, tamamen ekonomiye odaklandıklarını söyleyerek, "Şu anda biz ekonomiye odaklandık, vatandaşın beklentilerini karşılamaya odaklandık. Ekonominin rayına girmesi için çalışıyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde seçim tarihi konusunda değerlendirme yapılır. Ama Özel’in önerdiği 2026 hiçbir şekilde konuşmayacağız. Ama 2027 başından itibaren seçimlerin yenilenmesi konusunda bir değerlendirme yapılır. Normalde 2028 Mayıs ayında yapılması gereken seçimler bir yıl veya altı ay geriye çekilebilir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığı için seçim 2027'de olabilir

Kaynaklar yaptığı açıklamada Erdoğan'ın bir defa daha Cumhurbaşkanı adaylığı için erken seçim kararı alınması gerektiğini ve meclisin 360 vekille bu kararı alması gerektiğini söylerken, “Bu konular henüz hiçbir şekilde bizim gündemimizde değil. Ne yeri ne de zamanı. 2027 yılına geldiğimizde Meclis kararı ile mi gidilecek, ya da Cumhurbaşkanı mı karar alacak? Ancak o zaman konuşulur. Şu anda yapılan bütün tartışmaların içi dolu değil" değerlendirmede bulundu.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
bence hemen olmalı güven kalmadı hükümete
Ziyaretçi 2 Ay Önce
bence erken seçim olmalı böyle giderse halk isyan edecek kiralar neden serbest bıraktınız böylemi enflasyon düşecek çıkın pazara marketlere denetim yapın öyle koltukta oturmayla enflasyon dusmez