Satılık ve kiralık evlere Şimşek darbesi geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Satılık ve kiralık evlere Şimşek darbesi geliyor

Satılık ve kiralık konut sektörünü yakından ilgilendiren yeni paket geliyor. İşte gelen son dakika açıklaması ve meclise gelecek yeni paket.

Emlak 19 Tem 2024 5
Satılık ve kiralık evlere Şimşek darbesi geliyor

Satılık ve kiralık konutlara devlet müdahalesi geliyor.

İlk evini almak için vatandaşlara konut kredisi verileceği açıklanırken bu konut kredisi, enflasyon yapar diye geri çekilmişti. Kredi paketi geri alınırken şimdi de bir vergi paketi gündeme geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre bakanlık, ikinci vergi paketini çıkarıyor.

Şimdi mecliste olan düzenleme ile birçok alanda yeni vergilerin getirileceği belirtilirken ikinci vergi paketinde ise konutta köklü düzenlemeler ve yeni vergilerin geleceği görülüyor.

Ekonomi Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre ikinci konut için ek vergi sisteminin yürürlüğe alınacağına yer verildi. Artık ikinci evi olanlardan ve hayalet ev olarak adlandırılan, boş bırakılan evlerden daha yüksek oranda vergi alınacağı, bu yolla hem kiralık hem de satılık konut sorununa çözüm bulunacağı bildirildi.

Taşıtta olmuştu

Bir dönem sıfır araç sıkıntısı nedeniyle 2. el taşıt fiyatları ciddi seviyelere kadar çıkmıştı. Burada alınan 6 ay ve 6 bin km kararı ile birlikte bir dizi karardan sonra taşıt fiyatlarında ciddi düşüşler olmuştu. Aynı şekilde konut sektörüne de bu şekilde bir darbe geliyor. Gelecek darbe hem kiralık hem de satılık ev fiyatlarını düşürecek.

Kiralık konuta çözüm

Türkiye genelinde 600 bin boş konut var ve bu konutlar kiraya verilmiyor. Kimisi evini satmak için değerlenmesini bekliyor, kimi ise daha yüksek kiraya veririm diyerek evini bekletiyor. 600 bin konuta ek vergi gelecek olması ile birlikte ev sahiplerinin bu konutlara kiracı bulması bekleniyor. Çünkü sadece boş bırakılan evler için ek vergi alınacak.

Kiralık konut sayısında artış olması ile birlikte kiralık ev fiyatlarında da düşüş bekleniyor.

Satılık konuta çözüm

Birden fazla evi olan vatandaşlardan kademeli yükselen ilave emlak vergisi alınacağı bildirildi. Emlak vergisi vermek istemeyen ev sahipleri, konutunu elden çıkarmaya çalışacak. Zaten fiyatların düştüğü son dönemlerde sisteme yeni satılık konutların girmesi ile fiyatlarda düşüşün sürmesi bekleniyor. Bu da vatandaşların önümüzdeki yıllarda düşük fiyatlara konut alabileceğini gösteriyor.

Sizce bu yolla satılık ve kiralık ev fiyatlarında düşüş olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
çözümü bu Allah akıl versin
Ziyaretçi 2 Ay Önce
güzel
Ziyaretçi 2 Ay Önce
şu milletin yakasını bir bırakın artık
Ziyaretçi 2 Ay Önce
şimdi iki evi olan birini eşinin veya çocuğunun üstüne yapar yine vergiden kaçar bunlar çözüm değil
Ziyaretçi 2 Ay Önce
ne evler ucuzladı ne 2 el araç.sadece hızlı ivme duraksadı.yani durgunluk var.iyi araba iyi para,iyi ev iyi para.