Şarap, bira ve rakı fiyatlarına büyük zam geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şarap, bira ve rakı fiyatlarına büyük zam geldi

Bira, rakı, şarap ve diğer tüm alkollü içeceklere yüksek oranda bir zam geldi. İşte gelen zammın detayları ve yeni fiyatlar.

Ekonomi 5 Tem 2024 0
Şarap, bira ve rakı fiyatlarına büyük zam geldi

Son dakika: Alkol fiyatlarına dev zam geldi: Rakı, viski, tekila, bira fiyatlarına zam geldi.

TÜİK 3 Temmuz'da enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan enflasyon rakamları sonrası 6 aylık ÜFE verisi de belli oldu ve alkol, sigara, akaryakıttan alınan ÖTV'ye zam geldi. Gelen zam fiyatlara yansımaya başladı. Bira, şarap, rakı fiyatlarına ciddi bir zam geldiği öğrenildi.

Açıklanan ÜFE verilerine göre alkollü içeceklerden alınan ÖTV tutarında yüzde 19.49 oranında bir artış yapıldı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar ise yaptığı son dakika açıklamasında Süryani Şaraplarına zam geldiğini şu ifadelerle duyurdu:

"Zam yağmuru başladı. Böylece grubun en pahalı şarabı 2 bin 125 TL olurken en ucuzu 275 TL oldu"

Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl ise yaptığı son dakika açıklamasında 70'lik rakıdan 334 lira olarak alınan ÖTV'nin 399.96 TL seviyesine çıktığını, KDV'nin ise 116.50 TL'den 142.21 TL'ye çıkarıldığını, toplamda 70'lik rakıdan 542 lira vergi alındığını, 91 liralık bir zam yapıldığını söyledi.

70'lik rakımının fiyatı 853 liraya yükselirken Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

"70'lik rakıya 78 TL zam demek oluyor. Muhtemelen firma zammı ile birlikte 90-100 lira zam geçişi olur"

Dündar yaptığı son dakika açıklamasında ciski, votka, cin, mezcal, rom ve likör ile şampanya ve konyak fiyatlarına yüzde 20 zam geleceğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç