Polisler mezun oldu: Şimdi en az lise mezunu 2500 polis alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polisler mezun oldu: Şimdi en az lise mezunu 2500 polis alımı yapılacak

Polis Akademisi Başkanlığından 2400 polis mezun oldu. Şimdi sırada 2500 kadın erkek polis alımı var. İşte gelen son dakika bilgileri.

Polis Alımı 25 Haz 2024 1
Polisler mezun oldu: Şimdi en az lise mezunu 2500 polis alımı yapılacak

Son dakika: Polisler mezun oldu: Şimdi lise mezunu 2500 polis alımı yapılacak.

Polis Akademisi Başkanlığı 2024 yılı polis alımı hakkında son dakika haberi geldi. Gelen haberde Akademi, 2 sene önce eğitime giren ve 2 yıllık eğitim süreçlerini başarı ile tamamlayıp mezun olan polislerin atama törenlerinin yapıldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak'ın katılımı ile düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde beklenen açıklama geldi ve 2400'e yakın polisin akademiden mezun olduğu görüldü.

Mezun olan polislerin yerine yeni polis alımı için hazırlıklarda da sona gelindi. Kısa süre içinde Polis Akademisi Başkanlığı 2500 yeni polis alımı için ilana çıkacak.

7500 polis alındı: Sırada 2500 polis alımı var

Geçen sene Resmi Gazete'de yayınlanan açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin polis kadrosu açıldığı bildirilirken 31. dönem POMEM kapsamında 7 bin 500 polis alımı yapıldı. Geriye ise 2 bin 500 polis alımı kalmıştı.

Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Polislik mesleğine ilk adımınızı attığını bu anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Başarıyla tamamlayan 483'ü kadın 1883'ü erkek olmak üzere bugün mezuniyet sevinci yaşayan toplam 2 bin 366 polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Bugün kendi evlatlarımızın yanı sıra dünyanın 15 farklı ülkesinden toplam 94 misafir öğrencimizi akademiden mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz. 

Bu kardeşlerimiz ülkelerine döndüklerinde akademide aldıkları üst düzey eğitimle kendi vatandaşlarına en iyi şekilde hizmet edeceklerdir. Afrika'dan Türk Cumhuriyetlerine, Balkanlardan Güney Asya'ya gönül coğrafyamızın dört bir ucunda görev yapacak siz kardeşlerimizin her birine başarılar diliyorum.

Ülkemizin ekonomisine, turizme, ticaretine ve kamu diplomasisine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz. Devletimizin bir ayağını Anadolu'ya sabitleyip diğeriyle tüm yeryüzünü kucaklamaya devam edeceğiz. Hedeflerimize ulaşacağız. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin diyorum. Emniyet teşkilatımız saflarına eklenen 2 bin 366 yeni neferle milletimize karşı sorumluluklarını çok daha etkin bir şekilde yerine getirecektir"

2500 polis alımı tarihi belli oldu

Polis Akademisi Başkanlığı 2024 yılı PMYO duyurusu kapsamında en az lise mezunlarından 2 bin 500 yeni öğrenci alımı yapacak. Söz konusu alımın başvurusu Ağustos ayında başlayacak ve kısa sürede mülakat süreçleri tamamlanarak bu adaylar 2 yıllık eğitime alınacak.

Polis alımı ilanı yayınlandığında bildirimle haberdar olmak, polislik başvurusunu kaçırmamak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

PMYO polis alımı başvuru şartlarına gitmek için Tıklayın

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
bildirimleri nasıl açıp haberdar olucaz peki