Patronlar, her ilde asgari ücret aynı olmasın diyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Patronlar, her ilde asgari ücret aynı olmasın diyor

İş dünyası yaptığı açıklamada asgari ücretin büyükşehirlerde daha fazla olması gerektiğini söyledi.

İş Dünyası 26 Haz 2024 1
Patronlar, her ilde asgari ücret aynı olmasın diyor

Asgari ücrete bölgesel zam talebi geldi.

Son açıklanan enflasyon rakamı yüzde 75 seviyesinde oldu. Rekor seviyeye çıkan enflasyon rakamlarından sonra vatandaşlar, Temmuz ayında asgari ücrete zam talep ediyor.

Hükümet ise zam yapılmayacağı mesajını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada emeklilere ve Temmuz ayında ek bir zam yapılmayacağını, asgari ücret zammının Aralık ayında 2025 yılı için belirleneceğini söyledi.

Patronlar bölgesel zam istiyor

Asgari ücret açıklamasından sonra bir açıkllama geldi. İş dünyası yaptığı açıklamada asgari ücrette önemli düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Düzenlemelerden en önemlisinin bölgesel asgari ücret olması gerektiğini bildiren TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, "Asgari ücretin yapısında ciddi anlamda düzenlemeler yapılması gerekiyor. Her platformda da söylüyoruz bunu. Hem sektörler hem bölgesel farklar, coğrafi şartlar bütün bunlar göz önüne alınarak asgari ücret her yapılan ücrete göre belirlenebilmesi gerek" ifadelerini kullandı.

Ülkemizde yaşama maliyetinin kentten kente değiştiğini, İstanbul, İzmir, Antalya gibi illerde yaşamanın maliyetinin diğer illere göre oldukça yüksek olduğunu bildiren patronlar, asgari ücrette bölgesel zammın bazı yerler tarafından uygulandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Uygulayan ülkeler var.. Amerika'da Avrupa'nın birçok bölgesinde gelişmiş ülkelerde bir şekilde uygulanıyor. Türkiye'de buna geçmeli miyiz evet geçmeliyiz. Bu tür işler planlanmalı ve zaman içerisinde akıllıca ve planlı programlı yapılması gerekiyor"

Sizce bölgesel zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
çoğrsfi şartlar değil ekonomik şartları düşünün sy patronlar