Patronlar: Göçmenlere çalışma izni çıkaralım
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Patronlar: Göçmenlere çalışma izni çıkaralım

Patronlar yaptığı son dakika açıklamasında göçmenlere çalışma izni çıkarmak istediklerini söyledi.

İş Dünyası 24 Tem 2024 2
Patronlar: Göçmenlere çalışma izni çıkaralım

Yabancı çalışanlar ile ilgili son dakika açıklaması: Gerekirse zimmetimize alırız.

Türkiye ODalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde dün Ankara'da düzenlenen istişare toplantısına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı. Burada iş dünyası, Bakan Yerlikaya'ya şikayetlerini iletti.

4 saat süren toplantı basına kapalı şekilde yapılırken toplantıda Ali Yerlikaya'nın bir sunum yaptığı, daha sonra iş dünyasından temsilcilerin talep ve şikayetleri dile getirdiği, buna nasıl çözüm önerilerinin geleceği konusunda teklifler sunuldu.

Gelen bilgilere göre 365 oda ve boırsanın yönetim kurulu başkanları, Bakan Yerlikaya'dan göçmen iş gücünün ekonomiye kazandırılması konusunda destek talep etti. Patronlar yaptığı açıklamada yabancı çalışanları zimmetine alabileceklerini, çalışma izni, sigorta ve diğer hakların karşılanacağını söyledi.

Patronlar, bir sıkıntı yaşanması durumunda kendilerinin hesap vereceğini söyledi. Bu açıklamaya sıcak Bakan Ali Yerlikaya'nın diğer bakanlıklarla çalışma yapacağı ve hakların verilmesi konusunda düzenleme için uğraşacağı öğrenildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık yaptığı açıklamada yabancıların çalışması için her ilde birim kurulması gerektiğini söyleyerek, "Yabancı uyruklu çalışanlar için çalışma izinleri Ankara'daki genel müdürlükte veriliyor. Yaşanan yoğunluk dolayısıyla taşradan telefonla erişim sağlanamıyor ve muhatap bulunamıyor. Çalışma izinleri için illerde bir birim oluşturulması, iş adamlarının lehine olacaktır" dedi.

Byıık kontrollü göçmenlerin gelmesi ile işçi bulunabileceğini söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:"Bu konuda da hükümetler arası görüşmeler yapılarak tarım ve hayvancılık gibi belirli sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda kontrollü işçi gelebilir. Belirli sektörlerdeki ürünlerin fiyatlarının kontrol altına alınabilmesi için uygun maliyetli üretim sağlanması faydalı olacaktır" dedi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Mesele şu ki göçmenleri doldurup Erdoğan'a oy devşirmek.. bu millette Erdoğan'ın karşılığı kalmadı artık.. yerel seçimlerde tokatı yedi... Ey Erdoğan hani nerde koltuğu bırakacaktın blr de Kemal'i eleştiriyordun
Ziyaretçi 2 Ay Önce
ne kadar çok göçmen seviyorsunuz kendi vatanınızın evlatlarını alın çalıştırın