Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Konuştu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Konuştu?

Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ta ne konuştu? İşte aralarında geçen konuşmalar...

Siyaset 20 Tem 2024 0
Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Konuştu?

Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne konuştu?

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Özel, sohbetin içeriğinde sadece nezaket cümleleri kurulduğunu ve Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti. Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda Erdoğan ile yeniden bir araya gelebileceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konakladığı otele gelerek çeşitli görüşmeler yaptı ve ardından Özel ile Bahçeli ile birlikte basına kapalı bir öğle yemeği gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Türkiye'den geniş katılımla kutlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile çok sayıda milletvekili katıldı.

ERDOĞAN VE ÖZEL'İN SOHBETİ

Tören sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ve CHP lideri Özel, protokol gereği yan yana oturdu. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra karşılıklı ziyaretlerle "yumuşama" mesajı veren Erdoğan ve Özel'in sohbeti dikkat çekti. Özel, sohbetin içeriği hakkında yaptığı açıklamada, "Çok merak edilecek herhangi bir gündemimiz yoktu. Nezaket cümleleri kuruldu, hal hatır soruldu ve Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Gündelik siyasete dair bir şey konuşmadık," dedi.

Özel, Erdoğan ile yakın gelecekte bir araya gelme ihtimali üzerine, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda veya Meclis'in açılışında kendileri Meclis'e geldiklerinde görüşebiliriz," dedi. Ayrıca, iktidar ve muhalefet partileri arasındaki diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini vurguladı.

YAKLAŞIK BİR SAAT SÜRDÜ

Resmi törenlerin ardından Erdoğan, Özel’in konakladığı otele gelerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, burada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile de görüştü. Erdoğan’ın ardından otele MHP Lideri Bahçeli ve Meclis Başkanı Kurtulmuş da geldi. Erdoğan, Özel ve Bahçeli, öğle yemeğinde bir araya geldi ve bu yemek basına kapalı olarak yaklaşık bir saat sürdü.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç