Özgür Özel, CHP'nin asgari ücrete zam teklifini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Özel, CHP'nin asgari ücrete zam teklifini açıkladı

Son dakika haberi geldi ve Özgür Özel, CHP'nin asgari ücrete zam teklifini duyurdu. İşte gelen açıklama.

Özgür Özel, CHP'nin asgari ücrete zam teklifini açıkladı

CHP, asgari ücrete zam teklifini açıkladı.

 Hatay’da grevde olan Yolbulan Metal Fabrikası işçileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, burada yaptığı açıklamada asgari ücret zam teklifine değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşçilerin haklarına ilişkin açıklama yapan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Alnının teriyle, gözünün nuruyla çalışan her işçi, en onurlu şartlarda çalışmak ve en iyi maaşı almak için örgütlenme hakkına sahiptir. 1970’lerde CHP iktidardayken işçilerin yüzde 75’i sendikalıydı. Bugün gelinen nokta ise siyasi süreçlerin bir sonucudur. Türkiye’de emeğiyle geçinen herkese şu sözü veriyoruz: Beş yıllık iktidarımızın sonunda, her iki işçiden birinin sendikalı olmasını sağlayacağız. İki dönemin sonunda, Ecevit’in bıraktığı yüzde 75 örgütlülük seviyesine ulaşacağız"

Sendikalaşma sorununa da değinen Özgür Özel, çözümsüzlüğü değil çözümü savunduklarını söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kamuda, devletin sendikalaşma karşısında orantısız birtakım hareketler yapmadığı için sendikalaşmanın kolay olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Ancak, sizin gibi az sayıda sendikalı işçiler, patronlar tarafından hak talepleri gibi muamele görüyor. Bu durumu değiştirmek için mücadele etmeniz en doğal insan hakkıdır. Bugün ifade ettiğiniz rakamlar, böylesine ağır şartlarda çalışılan bir işyeri için dünyanın herhangi bir yerindeki rakamların üçte biri bile değildir"

"Gelecek olan sendikanızın en mutlu günü, işveren ile üyelerinin bir noktada buluştuğu gündür. Biz, çözümsüzlüğü değil, çözümü savunuyoruz. İşverenlere uzlaşma çağrısı yapıyorum. Eğer anlaşma sağlanırsa, bu süreçten en çok biz memnun oluruz. Yoksa grev kırıcılığına kalkışılırsa, mücadeleniz bizim mücadelemizdir ve sonuna kadar arkanızdayız"

Asgari ücrete zam teklifini açıkladı

Özel açıklamasınn devamında 2025 asgari ücret zam tekliflerini de açıkladı. Özel yaptığı açıklamada "Bu yıl, asgari ücretin 25 bin lira olmasını sağlamak için gereken adımları atmamız gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ‘Bu ücrete dört kez zam yapacağız’ diyenler, iktidar olunca ikinci zammı bile yapmayıp 17 bin lira da bıraktılar. Mücadelenizde, Yolbulan işçilerinin genel olarak emek mücadelesinde Türkiye işçi sınıfının yanındayız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi ve asgari ücret hedeflerinin 25 bin lira olduğunu söyledi.

Sizce 25 bin lira yeterli mi aşağıdaki yorum kısmından yazın?

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç