Ozan Bingöl: Emeklilere ılımlı maaş zammı gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ozan Bingöl: Emeklilere ılımlı maaş zammı gelecek

Emeklilere ılımlı maaş zammı gelecek. Ozan Bingöl yaptığı açıklamada emeklilerin maaş zammına değindi.

Emekli Haberleri 24 Eylül 2024 0
Ozan Bingöl: Emeklilere ılımlı maaş zammı gelecek

Emekli maaşlarına ılımlı zam gelecek.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl bir açıklama yaptı. Bingöl yaptığı açıklamada emekli maaşlarına gelecek zam ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanırken zamların bundan sonra az miktarda olacağını söyledi ve nedenini de kamuoyu ile paylaştı.

Sözcü Tv canlı yayınına katılan Ozan Bingöl, bu sene yapılan düşük zamların EYT'nin bütçeye yükü olduğu söylendi diyen Bingöl, EYT'den emekli olanların gelecek sene de maaş alacağını, yani bütçeye yükünün her sene olacağını söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"EYT için her yıl o kadar zarar gelecek. Bu çok önemli. Bu bir kerelik değil. Her yıl bütçeye bu kadar yük getirecek. Mevcut iktidara göre EYT bir yük ya.

Bu yük her sene devam edeceği için biraz önce söylediğim nokta tam da burası. Çok da iyi günler beklemiyor. Çok düşük maaş artışları olmayacak.

Çıkıp bunu diyecekler EYT nedeniyle diye. Çünkü bunu yavaş yavaş kamuoyunda oluşturmaya çalışıyorlar. Çünkü EYT'nin ciddi bütçe yükü var. Emekli maaş zammı çok ılımlı az olacak. Aynı zamanda eğer emekli başka yerde çalışacaksa mevcut bazı kesintiler olacak maaşında. Bunu nereden görüyoruz. OVP'de.

Bütçe açığı 8 trilyon. Hadi bütçe açığının bir kısmı deprem, KKM, EYT. Tamam 8 trilyon faiz ödemesinden niye bahsetmiyoruz. Garantili ödemelerimiz var"

Bu açıklamaya baktığımızda 2025 ile 2026 yıllarında emeklilere maaş zammının düşük olacağı görülüyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç