Okullara temizlik görevlisi ve personel alımı başka bir şekilde yapılmalı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara temizlik görevlisi ve personel alımı başka bir şekilde yapılmalı

Okullara temizlik görevlisi alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada Ali Yalçın yeni bir alım yapılması gerektiğini söyledi.

TYP 16 Eylül 2024 0
Okullara temizlik görevlisi ve personel alımı başka bir şekilde yapılmalı

Ali Yalçın'dan okullara personel alımı açıklaması.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı son dakika açıklamasında okullara personel alımı hakkında önemli bir çağrıda bulundu.

Okullar açıldı 1 hafta geçti ama okullarda ne temizlik yapılabiliyor ne de okullarda tamirat tadilat işleri yapılıyor. Bunun nedeni ise okullara temizlik personeli alımını okulların açılacağı haftaya kadar bırakıp geçen hafta alım yapan Milli Eğitim'in bu kadar geç davranmasında.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise 1 haftadan fazladır tüm öğretmenlerin şikayet etmesine rağmen ancak okulların açılmasının üzerinden 1 hafta geçmesi sonrası aşağıdaki açıklamayı yapabildi:

"Okulların Personel İhtiyacı En Önemli Gündem Olmalıdır

 İUP’un iş güvencesinden yoksun, adil ve yeterli gelir getirmeyen, sosyal güvencesiz bir çalışma biçimi olması nedeniyle rağbet görmemesi okulları sıkıntıya sokmuştur. Okullarda ilk hafta zor geçmiş ve hafta sonu bazı idareciler sınıf temizliğini kendileri yapmıştır.
 
İşgücü Uyum Programı uygulamasına şimdiye kadar yeterli oranda başvuru olmamış, sosyal güvencesiz çalışma biçimi rağbet görmemiş, okullar ise personel sorununa kendileri çözüm bulamamıştır.

Okulların personel ihtiyaçlarının karşılanmasında işlevsel bir yol bulunma zorunluluğu şu an için en acil konudur. Bir an önce çözüm üretilmelidir"

Açıklama gayet yerinde bir açıklama. İUP ile düşük maaş sosyal güvencesiz iş ile işçiler okullarda çalıştırılacak. Geçen sene TYP'de bir işçinin maliyeti sigorta ve diğer haklar dahil 23 bin liraydı. Ancak bu sene İUP kapsamında 1 kişinin yerine 2 kişi alınacak ve 2 kişinin toplam maliyeti 17 bin lira bile olmayacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç