Okullara temizlik görevlisi alımında maaşlar belli oldu: Daha az maaş, daha az iş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara temizlik görevlisi alımında maaşlar belli oldu: Daha az maaş, daha az iş

Okullarda temizlik görevlilerine verilecek maaş belli oldu. İşte verilecek maaş tutarı ve personel alımına dair bilgiler.

TYP 7 Eylül 2024 4
Okullara temizlik görevlisi alımında maaşlar belli oldu: Daha az maaş, daha az iş

Okullara temizlik görevlisi alımı: Verilecek maaş belli oldu.

MEB okullara 120 bin temizlik görevlisi alımında işçilere verilecek maaşlar belli oldu. Konu ile ilgili Çalışma Bakanlığı ve İŞKUR bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruya baktığımızda başvuruların başladığı görülürken işçilere çalıştıkları gün kadar maaş veriliyor.

"Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak düzenlenen programlardır" denilen açıklamada her sene 1 eleman alımının yapıldığı yerlere 2 eleman alımı yapılacağı bildirildi.

TYP alımında işçilere sigorta yapılıyor ve asgari ücret veriliyordu.

Ancak İUP kapsamında yapılacak işçi alımında ise adaylara günlük maaş verilecek. Adaylar çalıştıkları gün başına 566 liralık maaş ödemesi alacak. Sene sonunda bu rakam, asgari ücrete göre zamlanacak.

Daha az maaş, daha az iş

İUP kapsamında okullara yapılacak işçi alımında adaylar haftada 22.5 saat çalışacak ve daha az maaş alacaklar.

Sigorta: Katılımcıların programa katılım sağladıkları günler için 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi kapsamında ortaya çıkacak  %5,5 oranında sosyal güvenlik prim giderleri ödenir

Çalışma Süresi: Programın ilk dört haftası 5 gün ve 37,5 saat olarak uygulanır. Devam eden haftalarda 3 gün ve 22,5 saat olarak uygulanır.

Maaş: Katılımcılara katılım sağladıkları günler için olarak Yönetim Kurulu tarafından 2024 yılı için belirlen 566,73 TL cep harçlığı ödenir.

Başvuru nasıl yapılıyor?

Okullara 120 bin işçi alımında başvurular esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınıyor. Adayların aşağıdaki videoda belirtilen adımları takip ederek başvurusunu yapması gerekmektedir:

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak - bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Gün Önce
çok saçma bir sistem olmuş sigortanın emekliliğe sayılmamasıda ayrı bir saçmalık
Ziyaretçi 8 Gün Önce
çok saçma bi sistem olmuş. okul hademeleri adeta müdür olmuş hiç bi iş yapmıyorlar. iş kurdan gelenleri eşşek gibi çalıştırıyorlar. kadrolu olanlar çalışmıyor. iş kura az maaşla çalıştırıyor. Türkiye de adalet bitmiş
Ziyaretçi 8 Gün Önce
bu nasıl bir mantık 5 binlira icinmi calisak bu insanlar ev gecindiren insan bu parayla rahatmi gecinecek bana biri mantıklı bir açıklama yaparmi
Ziyaretçi 9 Gün Önce
Adamın hak ettiği maaşı cebinden alıp cep harçlığı diye mi verecekler.. pes doğrusu