Okullara kadrolu temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için harekete geçildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara kadrolu temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için harekete geçildi

Okullara temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımı için harekete geçildi. İşte gelen son dakika açıklaması.

TYP 10 Tem 2024 9
Okullara kadrolu temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için harekete geçildi

Okullara kadrolu temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ve hizmetli alımı için harekete geçildi.

Her sene toplum yararına çalışma programı kapsamında okullara geçici süreli işçi alımları yapılıyor. Söz konusu işçi alımları ile alınan personeller, okulun açık olduğu dönemlerde okulun temizliğinden sorumlu olurken okullar kapandığında bu personeller işsiz kalıyor.

Her sene TYP yerine kadrolu işçi alımı yapılması gündeme gelirken bu talep karşılık bulmuyordu.

Şimdi Cumhur ittifakı Milliyetçi Hareket Partisi harekete geçti ve okullara kadrolu temizlik görevlisi ile hizmetli alımı yapılması konusunu meclis gündemine taşıdı.

TBMM'de öğretmenlik meslek kanunu görüşmeleri sırasında söz alan MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, "Bir diğer talebimiz, Türkiye genelinde bütün okullarımızı ilgilendiren bir talep: Nevşehir'de ve ülke genelinde en büyük ihtiyaçlardan biri, okullarımızda yeterli sayıda hizmetlinin olmamasıdır" dedi ve açıklamasında taleplerini şu şekilde dile getirdi:

"Okullarımıza geçici süreyle İŞKUR aracılığıyla “Toplum Yararına Programlar”la verilen personeller ihtiyacı maalesef karşılayamamaktadır. Bu yüzden okullarımızın temizlik ve hijyen problemlerinin çözümü için kurumlarımıza kadrolu hizmetli tahsisi yapılmalıdır.

Bazı kurumlarımıza güvenlik personeli görevlendirilmiştir. Bu hususta Bakanlığımıza hassaten teşekkür ederiz ancak eğitim ortamında şiddetin ve dışarıdan gelebilecek tehlikelerin önüne geçebilmek için dezavantajlı mahallelerimizden başlamak üzere tüm okullarımıza güvenlik personeli tahsisi elzemdir"

Bu açıklamaya göre bakacak olursak MHP, okullara temizlik görevlisi ile güvenlik görevlisi alımlarını gündeme getirdi. Bu talebe cevap gelecek günlerde AK Parti'den gelecek. AK Parti'den bu konuda açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
umarım 5 yıllık emeğimi boşaçıkarmazlar dört gözle bekliyorum inşallah
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Bende bir yıl emniyet te çalıştım bizi de geri alsınlar kadro verilecekse bize de versinler neden ayrimcik yapiyorlar
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Bizde 1,yıl baka kurumlarda çalıştık bizi de geri ise alsınlar neden ayrimcalik yapıyorlar
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Lütfen yaş sınırı koymayın ben anlamıyorum ya gençlerden daha performanslı çalışıyoruz neden yaş sınırı bu biraz yaşı gecmisler napsin bu adalet deyil bu işi yapan yaşlısı genci olmaz lütfen yaş sınırı koymayın
Ziyaretçi 3 Ay Önce
24 ay typ okullarda pandemi süresinde kaymakamlik ve hastane acil bölümünde çalıştık inşallah yaş şartı olmaz bizim gibi işini gerçekten severek ve canla başla çalışanlar eş geçilmez eğer okullara temizlik Görevlisi alınacaksa bence okul idare müdürlerin fikri alınsa işini gerçekten yapanları en iyi onlar biliyorlar