Narin'in Otopsisiyle İlgili İlk Açıklama Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Narin'in Otopsisiyle İlgili İlk Açıklama Geldi!

Bugün ölü bedeni bulunan Narin'in otopsisi tamamlandı. İşte gelen ilk açıklamalar...

Haberler 8 Eylül 2024 0
Narin'in Otopsisiyle İlgili İlk Açıklama Geldi!

Narin'in otopsisiyle ilgili ilk açıklama geldi.

Diyarbakır’da kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın otopsisi tamamlandı. Eğertutmaz Deresi’nde bulunan cesedin içinde yer alan terlik, çanta ve Elif-ba kitabı, olayın ardından yapılan ilk incelemelerde önemli deliller olarak değerlendiriliyor. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, otopsi süreci hakkında bilgi verdi.

"PATALOJİK VE BİYOLOJİK İNCELEMELER DEVAM EDİYOR"

Av. Nahit Eren, Narin Güran'ın cesedinin yaklaşık 8 saat süren otopsi işlemi sonucunda detaylı incelemeye alındığını belirtti. "Narin gömülü bir şekilde üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Narin’in çantası da torbadaydı, terlikleri de torbadaydı, bunlar hepsi delil” diyen Eren, ön delil toplama işlemlerinin 3 saat sürdüğünü ifade etti. Dış otopsinin ise yaklaşık 2 buçuk 3 saat devam ettiğini aktaran Eren, "Şu an için ön rapor hazırlanacak. Patolojik ve biyolojik incelemeler raporlar gelmedikçe şu an için bir şey söylemek çok zor" dedi.

"19 GÜN SÜREN SÜREÇTEN DOLAYI CESET DEFORMASYONA UĞRAMIŞ"

Otopsi sırasında 13-14 uzmanın görev aldığını belirten Eren, cesedin 19 gün süren süreçten dolayı deformasyona uğradığını ifade etti. Eren, "Üç savcı görevli. Ceset deforme olmuş, ölüm sebebi daha netleşmedi. Otopsi işlemleri sürüyor. Bu konuda ilgili yetkili makamlar ön rapora ilişkin açıklama yapacaktır. Net bir şey söylemek mümkün değil. Şu an ölüm sebebi bilinmiyor" dedi. Ayrıca, Eren, gözaltı ve otopsi işlemlerinden elde edilen delillerin, henüz kesin bir karar vermek için yeterli olmadığını belirtti.

Olay yerinden elde edilen bazı delillerin, Narin Güran’ın terliği ve Elif-ba kitabı olduğu ifade edildi. "Elif-ba’sı, terliği vardı" şeklinde konuşan Eren, bu delillerin olayın çözülmesine yardımcı olacak önemli ipuçları sunduğunu vurguladı.

Otopsi sürecinin ardından ön raporun ve patolojik incelemelerin tamamlanması bekleniyor. Yetkililer, ölüm sebebini netleştirmek ve olayın arka planını aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç