Motokuryelere vergi gelecek iddiası ortalığı karıştırdı: Stopaj vergisi nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Motokuryelere vergi gelecek iddiası ortalığı karıştırdı: Stopaj vergisi nedir?

Motokuryelere vergi geleceği açıklandı. İddialar sosyal medya üzerinde kısa sürede gündem oldu. İşte detayları.

İş Dünyası 13 Haz 2024 0
Motokuryelere vergi gelecek iddiası ortalığı karıştırdı: Stopaj vergisi nedir?

Motokuryelere vergi gelecek mi? Stopaj ne demek?

Sosyal medyada motokuryeleri şok eden bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde kuryelerin gelirlerinin vergiye bağlanması kapsamında bakanlığın çalışma başlattığı iddia edildi. Söz konusu iddialara baktığımızda motokuryelerden vergi alınacağına yer verildi.

Söz konusu iddialarda "Maliye Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni vergi düzenlemesine göre kendi hesabına çalışan motokuryeler, gelirleri üzerinden %15 stopaj ödeyecek, giderleri masraf olarak vergiden düşemeyecek" ifadelerine yer verildi.

STOPAJ NE DEMEK?

Stopaj, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesini ifade eder. Maliye tarafından yapılan kesintidir. En basit tabiri ile yer parası olarak adlandırılır.

NASIL OLACAK?

Bu iddiaya göre baktığımızda bir motokurye ayda 50 bin lira para kazanıyorsa 7 bin 500 liralık stopaj kesintisi olacak ve eline 42 bin 500 lira geçecek. Eğer giderler düşülürse o zaman benzin ile diğer masraflar gelen paradan düşülüp stopaj kesintisi öyle yapılır. Ancak iddiada bunun olmayacağı belirtildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç