Morgan Stanley, Türkiye için 2024 yıl sonu enflasyon tahmini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Morgan Stanley, Türkiye için 2024 yıl sonu enflasyon tahmini açıkladı

Morgan Stanley, Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentisini revize etti ve enflasyon beklentisi düştü.

Ekonomi 4 Tem 2024 0
Morgan Stanley, Türkiye için 2024 yıl sonu enflasyon tahmini açıkladı

Morgan Stanley, Türkiye için enflasyon beklentisini güncelledi.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Morgan Stanley adlı kuruluş bir son dakika açıklaması yaptı. Dün açıklanan ve beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları ile ilgili açıklama yapan Morgan Stanley, beklentilerini revize etti.

Morgan Stanley Ekonomisti Hande Küçük tarafından "Enflasyonla Mücadeleye İyi Bir Başlangıç” başlıklı bir not kaleme alındı. Yayınlanan rapora baktığımızda ülkemizde Haziran ayı enflasyonunun sürpriz şekilde aşağı yönlü olarak gerçekleştiğini ve beklenti altında geldiği bildirildi. Açıklamada dezenflasyondaki düşüşe beklenenden daha hızlı bir başlangıç yapıldığına yer verildi.

Nota baktığımızda aylık enflasyonda TCMB'nin uzun zamandır devam ettirdiği öngörüsü doğrultusunda önemli bir düşüş yaşandığına yer verildi.

Manşet enflasyonda yavaşlama olduğu, ancak hizmet enflasyonunun hala yüksek olduğu ve fiyat artışlarının yukarı yönlü riskleri canlı tutmaya devam ettiği bildirildi.

Morgan Stanley tarafından yayınlanan nota baktığımızda ülkemizde mevsimsellikten arındırılan tüketici fiyat endeksinin aylık yüzde 2'ye, çekirden tüketici fiyat endeksinin ise aylık bazda yüzde 1.9'a gerileyeceğinin beklendiği açıklandı.

Daha önce yaptığı açıklamada yıl sonu enflasyonunu yüzde43.4 bekleyen Morgan Stanley, bunu dün açıklanan rakamlar sonrası düşürdü ve yıl sonunda enflasyonu yüzde 42.4 beklediğini bildirdi.

Açıklamada enflasyonun düşmeye devam etmesi için sıkı para politikası duruşundna taviz verilmemesi gerektiğine yer verildi.

Fatih Karahan da bugün yaptığı açıklamada sıkı duruşa devam mesajı vermişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç