Milyonlarca Vatandaşa GSS Prim Borcu Şoku
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milyonlarca Vatandaşa GSS Prim Borcu Şoku

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca kişiden GSS borçlarını ödemesini istedi! İşte haberin detayları...

Haberler 11 Eylül 2024 6
Milyonlarca Vatandaşa GSS Prim Borcu Şoku

Milyonlarca kişiye GSS prim borcu şoku.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından milyonlarca vatandaşa bir sms gitti. Giden bu sms'te GSS prim borçlarının olduğunu, ödenmesi gerektiğini ve ödenmemesi takdirde ise icra işlemi başlatılacağı yazdı.

Milyonlarca Vatandaşın GSS Borcu Var

Türkiye'de yaklaşık 5 milyon kişinin GSS prim borcunun olduğu açıklandı. Geçtiğimiz yıl bu borçlara alınan meclis kararıyla kısmen af getirilmişti. Ancak birçok vatandaş işsiz geçirdiği süre içerisinde yine borçlandı. SGK gönderdiği mesajda, bu borçların ödenmesini istedi. Ödenmemesi takdirde vatandaşlara icra takibinin başlatılacağı da bildirildi.

Vatandaşlara Gelen SMS ise Şu Şekilde:

"Değerli sigortalımız, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-Devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız."

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Gün Önce
Ya anlamıyorum devlet olarak sağlıktan faydalanmasini sağlamak göreviniz işsiz olması halinde zaten bu işsiz, ve sağlık güvencesi olmadığı için yapılmış ayrıca bundan vatandaşın haberi yok bilgi verilmemiş hiçbir şekilde Ama para almaya gelince hemen mesaj geliyor üstelik toplu birsekilde isteniliyor ya adam işsiz evini gecindiremiyor devlet bu halde borclandiriyor kendisini bilgilendirmeden .adalet istiyorum gerçekten eşitlik birileri kepçeyle hortumluyor böyle olduğu halde serbest ve aklaniyor fakat garibana vurun vurun yapmayın sayın cumhur başkanım lütfen siz adaletli bir lideriniz bunu görün lütfen
Ziyaretçi 6 Gün Önce
BU MESAJ SURIYELILER E DE GÖNDERİLDİ Mİ ?
Ziyaretçi 6 Gün Önce
Suriyelilere bedava ,Türk milletine para olmazsa bakım yok
Ziyaretçi 6 Gün Önce
Lafda belli mevlalar silinecekdi iyicene artmış
Ziyaretçi 6 Gün Önce
Para lazım yine güzel bir yöntem devrede