Milli İstihbarat Akademisi personel alımı başvuru tarihi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milli İstihbarat Akademisi personel alımı başvuru tarihi açıklandı

Milli İstihbarat Akademisi Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında akademiye personel alımı yapılacağını söyledi. Başvurular başlıyor.

Milli İstihbarat Akademisi personel alımı başvuru tarihi açıklandı

Milli İstihbarat Akademisi personel alımı başvuruları başlıyor.

Milli İstihbarat Akademisi (MİA) Başkanı Prof. Dr. Talha Köse bir açıklama yaptı. Basın mensupları ile bugün bir araya gelen Köse, ülkemizin istihbarat alanında köklü bir geçmişi olduğunu ve güçlü bir birikime sahip olduğunu söyledi. Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulması ile birlikte istihbaratın ve güvenlik çalışmalarının akademik perspektifle ele alınacağını söyleyen Köse, istihbarattaki köklü ve güçlü birikimin akademik anlamda tartışılması ve kavramsallaştırılmasının önemli olduğuna dikkatleri çekti.

İstihbarat alanında tüm dünyada önemli akademik araştırmalar ve çalışmalar yapıldığını söyleyerek sözlerine başlayan Köse, "Üniversiteler, düşünce kuruluşları istihbarat çalışmaları alanında ürettikleri yayınlarda yeni kavramlar, teoriler ve yöntemler ortaya koyabiliyor. Artık Türkiye'nin de bilimsel anlamda kendi kavramlarının, teorilerinin ve yöntemlerinin ortaya konulması, istihbarat çalışmalarına ilişkin yaklaşımının doktrine edilmesi önem taşıyor. Bu alanda akademik çalışmalarla bilimsel bilgi üretmek, Türkiye'nin istihbarat birikiminin kıymetlendirilmesinde ve gelecek vizyonunun oluşmasında önemli rol oynayacaktır" dedi.

ALINACAK PERSONELLER NE OLACAK?

MİA bünyesinde yapılacak çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Köse, "Türkiye'de istihbarat konusunda çalışan ve bilgi üreten akademisyen, uzman ve ilgili kişilerden oluşan bir istihbarat topluluğu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu topluluk aslında istihbarat konusuna kafa yoran, istihbaratı farklı bilimsel disiplinlerden ele alan kişilerin etkileşebildiği bir ortamın yaratılmasıyla mümkün olacak" dedi

Çalıtaylar, bilimsel etkinlikler, kongreler verileceğini, araştırma projelerinin yazılacağını söyleyen Köse, MİA'nın Türkiye'de istihbarata yeni bir sinerji getireceğini ve yeni fikirlere kapı aralayacağını söyledi.

İKİ ENSTİTÜ KURULDU

Köse sözlerinin devamında akademi bünyesinde kurulan enstitülere değinerek şunları söyledi:

"İlk aşamada İstihbarat ve Güvenlik Enstitüsü bünyesinde 4 yüksek lisans programı açmayı planlıyoruz. İstihbarat Çalışmaları ve Güvenlik Çalışmaları'nın yanı sıra Bölge Araştırmaları Ana Bilim Dalı altında Afrika Çalışmaları ile Rusya ve Afrika Çalışmaları programlarını açacağız. Çünkü bölge araştırmaları MİA'nın vizyonunda önemli bir yer tutuyor. İlerleyen dönemlerde bu bölümlere yenilerini ekleyeceğiz. Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılacak iki program olan Bilgisayar Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği programlarında öğrenciler siber güvenlik, veri bilimi, yapay zeka, kriptoloji, uydu ve uzay sistemleri gibi alanlarda eğitim görecekler. Bu alanları tespit ederken Türkiye'nin stratejik önceliklerini göz önünde bulundurduk. MİA'dan mezun olan öğrencilerin, Türkiye'nin stratejik vizyonuna da katkı sunmasını planlıyoruz"

"MİA bünyesinde yürütülen bilimsel araştırma projelerinde de çeşitli aşamalarda görev alabilecekler. Öğrenciler hem öğrenecekler hem deneyim kazanacaklar hem de bilimsel üretime katkı sunacaklar. MİA olarak aynı zamanda diğer üniversiteler ile ve oradaki akademisyenlerle de bilimsel faaliyetleri yoğun biçimde yürüteceğiz"

DİL OKULU KURULACAK

Milli İstihbarat Akademisi'nde bir dil okulu kurulacağını ve Yunanca, Ermenice, İbranice, Farsça, Arapça, Çince ve Rusça ile ihtiyaç duyulan tüm dillerin öğretileceği bildirildi.

BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurulara ilişkin kılavuzun Mayıs ayı sonunda açıklanacağını söyleyen Köse, istihbarat uzmanı olmak isteyenlerin başvuru yapması gerektiğini söyledi. Başvuru ekranı açıldığında, başvuru şartları belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

MİT PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU BAŞLADI: KPSS ŞARTI YOK

Milli İstihbarat Teşkilatı Kariyer sayfası üzerinden yapılan açıklamada istihbarat uzmanı, mühendis, tekniker, iha pilotu, dil uzmanı ve koruma emniyet memuru alımı yapılacağı bildirildi. Söz konusu kadrolara yapılan personel alımları için başvurular başlarken adaylardan KPSS şartı istenmediği görülüyor.

Yukarıda verilen kadrolar için başvuru yapacak adayların, "https://www.mit.gov.tr/kariyer.html" adresi üzerinden müracaatını yapması gerekiyor. Özgeçmiş oluşturup başvurunuzu internet üzerinden yapabileceksiniz. Kadın erkek memurlar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç