Milletvekili maaşı ne kadar oldu Temmuz 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milletvekili maaşı ne kadar oldu Temmuz 2024

Temmuz ayında milletvekili maaşlarına zam gelecek. Memur maaşı kadar gelecek zamla yeni maaşlar finans7.com'da.

Ekonomi 5 Tem 2024 7
Milletvekili maaşı ne kadar oldu Temmuz 2024

Temmuz 2024 milletvekili maaşı ne kadar olacak?

3 Temmuz günü enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamları memur ve emeklileri ilgilendiriyordu. Kamu personelleri ile emekliler, açıklanan enflasyona göre Temmuz ayından itibaren maaşlarını zamlı olarak alacak.

Zamların bell olmasından sonra en merak edilen konu Milletvekili maaşının ne kadar olacağı konusu oldu. Peki maaşlar ne kadar olacak?

Açıklanan son rakamlara göre memurlar ve memur emeklileri Temmuz ayında yüzde 19.31 oranında bir maaş zammı alacak. Zamlı maaş Temmuz ayından itibaren memurların hesaplarına yatacak. 14 günlük fark ödemesinin ise 20 Temmuz'a kadar hesaplara yatması bekleniyor.

Zamla en düşük memur maaşı 38 bin lira civarına kadar çıkacak. Memurların zamlı maaş tabloları için Tıklayın

Vekil maaşı ne kadar olacak?

Meclisteki 600 milletvekili, devlet memurlarının aldığı zam kadar maaşlarına zam alacak. Ocak 2024'te yüzde 49.25 oranında zam alan milletvekillerinin maaşları 136 bin TL civarına gelmişti.

Şimdi yüzde 19.31 oranında bir zam yapılması durumunda vekil maaşının 26 bin 261 lira zamla 162 bin 261 lira civarına çıkması bekleniyor.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
muhtarlar halk eğitim merkezleri milletvekilleri iptal olsun ülke refaha kavuşur
Ziyaretçi 2 Ay Önce
haram zıkkım olsun
Ziyaretçi 2 Ay Önce
tasarruf tedbiriyse asgari ücrete zam yoksa milletvekillerine de zam yapılmasın
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Fakir fukaradan alıp bu hiç bir iş yapmayan vekil denen bu kişilere bu kadar maaş helal mi acaba bu millet asla helal etmediği gibi bende etmiyorum haram olsun
Ziyaretçi 2 Ay Önce
550 milletvekili yilda bir kriz cikariyordu 600 millet vekili oldu ülke kriz kolik oldu hangi mala zam geldi denmiyor artik malı alan 100%100 güncelleme yapıyor hayırlı işler ağalar