Meteoroloji duyurdu: 22 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji duyurdu: 22 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 27 Temmuz hava durumu tahminlerine yer verildi.

Haberler 27 Tem 2024 0
Meteoroloji duyurdu: 22 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

22 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 27 Temmuz hava durumu tahminlerine yer verildi. Buna göre 22 ilde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara çevreleri, Mersin'in doğusu, Adana'nın güney ve batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 

Yağışların, Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç